Újabb fürdőhely a láthatáron: megnyílt a komáromi szabadstrand

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb fürdőhely a láthatáron: megnyílt a komáromi szabadstrand

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója az év elején jelentette be, hogy vissza nem térítendő hazai forrást biztosít a kormány strandfejlesztésekhez. Ennek köszönhetően újult meg az egykor virágzó Duna-parti szabadstrand, amely XXI. századi környezettel újra megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt - írja a kemma.hu.

Ahogy a portál írja, bejárást tartott péntek délelőtt dr. Molnár Attila polgármester és Czita János alpolgármester a próbaüzemét megkezdő koppánymonostori szabadstrandon. Ahogy a polgármester kiemelte: az önkormányzat 150 millió forint fejlesztési támogatást kapott a kormánytól, hogy rendbe tegye a dunai partszakaszon található szabadstrandot.

A fejlesztésnek köszönhetően ezer négyzetméter zöldfelület újult meg. Lépcsőket és járdákat alakítottak ki a szakemberek, vízvételi pontot létesítettek, emellett padokat, utcabútorokat, kerékpártárolót, szelektív hulladékgyűjtőt helyeztek ki, valamint pihenőhelyeket, minijátszóteret, vizesblokkokat, öltözőket és baba-mama „szobát” is kiépített a kivitelező cég

- tette hozzá a városvezető, aki arra is kitért, hogy az esetleges balesetek bekövetkezte esetén megvan minden, ami a vízből mentéshez és elsősegélynyújtáshoz szükséges. Dr. Molnár Attila kiemelte, hogy a víz midősége nagyon jó, így bátran mártózhat meg mindenki a medencékben. Akik pedig egy kis kalandra vágynak, azoknak jó hír, hogy a strand szomszédságában egy vízitúra-megállóhely is épült.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szabadstrand

strand

próbaüzem

fürdőzés

komárom

koppánymonostor