Fesztiválból sosem elég: mutatjuk, mit ne hagyj ki!

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Fesztiválból sosem elég: mutatjuk, mit ne hagyj ki!

A fesztiválszezonnak még koránt sincs vége: a Fezen fesztivál hat színpaddal és 120 fellépővel várja a bulizni vágyókat, míg az Alba Regia Feszten három nap alatt tucatnyi koncertre látogathatnak el az érdeklődők. A Balatonnál augusztus 15-től várják a sportolni vágyókat, ugyanis itt már kilencedik alkalommal rendezik meg az ötnapos Balaton körüli tandemtúrát látássérülteknek.

Fesztiválok terén nincs megállás: rengeteg településen rendeznek kisebb-nagyobb koncertsorozatokat, ahol kedvünkre kitombolhatjuk magunkat. A HelloVidék összegyűjtött néhány rendezvényt a sok közül, ahova midnenképp érdemes ellátogatni!

Fezen fesztivál

Négy napon át hat színpaddal és mintegy 120 fellépővel rendezik meg a huszonharmadik Fezen fesztivált szerdától Székesfehérváron. A fesztiválon mások mellett fellép a kétszeres Grammy-jelölt amerikai Dream Theater, Thomas Anders a Modern Talkingból, a holland Fedde Le Grand, az ausztrál Dub Fx, Ákos, a Halott Pénz, Majka, a Quimby, a Wellhello, valamint közös koncertet ad a magyar blues-rock két legendája, Hobo és Deák Bill Gyula.

Kovács Antal főszervező tájékoztatása szerint a rendezvényre hetekkel ezelőtt elfogytak a diákjegyek, és már kempingjegy sem kapható. A korábbi évekhez képest változást jelent, hogy a szerdai beköltöző napon nem üzemelnek még a nagyszínpadok, de két sátorban külföldi produkciókkal is várják a fesztiválozókat.

A helyszínek közül a főszervező kiemelte a Reaktiválót, ahol sportprogramok és egészségeséletmód-tanácsadás várja a résztvevőket többek közt a Fehérvár FC labdarúgói, az Alba Fehérvár kosár- és kézilabdázói, valamint a Fehérvár AV19 jégkorongozói és a Fehérvár Enthroners amerikaifutball-csapatainak játékosaival.

A rendezvényt idén is a Takarodó út és az Új Váralja sor találkozásánál rendezik, ahová a helyi autóbuszok mellett idén ingyenesen igénybe vehető fesztiválbusz is közlekedik majd délután a belvárosból, hajnalban pedig vissza.

A szervezők arra kérik a fesztiválra érkezőket, hogy inkább az Új Váralja sor felőli bejáratot használják, mivel a MÁV-felüljárónál torlódásokra lehet majd számítani.

Balaton körüli tandemtúra

Kilencedik alkalommal rendeznek ötnapos Balaton körüli tandemtúrát látássérülteknek augusztus 15-től. A kezdeményezés mintegy 70 résztvevője Balatonalmádiból indulva 200-220 kilométeres távot teljesít öt nap alatt 24 tandembiciklivel, mondta el Tálos Mónika, a szervező Mozdulj! Közhasznú Egyesület alelnöke.

A visszatérő résztvevők mellett minden esztendőben újabb látássérültek és látó segítők csatlakoznak a kezdeményezéshez, mondta el arra is kitérve, hogy évről évre egyre színesebb művészeti és gasztronómiai kísérőprogramokkal is készülnek a szervezők. A résztvevők naponta 30-50 kilométeres távokat tesznek meg többüléses kerékpárjaikkal, mondta Bernáth Ferenc gitárművész, a rendezvény fővédnöke.

Alba Regia Feszt

Három nap alatt tizenkét ingyenes koncerttel várják augusztus 1-3. között Székesfehérváron a zenekedvelőket: az Alba Regia Feszten többek között fellép Deseő Csaba, Vörös Janka, a Mörk, a Bin-Jip, valamint a Török Ádám nevével fémjelzett Mini Acoustic Word. A szervezőknek a korábbi évekhez hasonlóan idén is az volt a céljuk, hogy élő zenével szórakoztassanak.

Az alap a dzsessz és az improvizáció, amiből aztán a színpadon lehet világzene, rock, funk vagy bármi.

- mondta el Mits Gergely, a rendezvény egyik főszervezője.

A Bartók tér felújítása miatt a Zichy-ligetben lesz a fesztivál, ahol két színpadon felváltva rendeznek koncerteket, tudatta a másik főszervező, Vörös Tamás.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koncert

zene

fesztivál

látássérült

balaton

tandem