Ezért is érdemes elmenni a Balatonra: nagyon menő szobor került a partra

HelloVidék   
  Megosztom
Ezért is érdemes elmenni a Balatonra: nagyon menő szobor került a partra

Gáborecz István faszobrásznak és egy STIHL fűrésznek köszönhetően Alsóörs ikonikus jelképe újabb szoborral gazdagodott. Az idén 20 éves Harley-Davidson Open Road Fest keretében a Fat Boy és ridere életnagyságú utast kapott egy dekoratív hölgy személyében. A 167 cm magas, 90-70-90 arányokkal büszkélkedő nőt mintázó alkotással bővült kompozíciót mostantól bárki megcsodálhatja a Strand sétányon.

Ünnepélyes keretek között avatták fel Alsóörs különleges fából faragott szoborcsoportját. Gáborecz István legújabb alkotását Dobai Attila, az Open Road Fest igazgatója és Bodor László, az Andreas Stihl Kft. műszaki marketing menedzsere adta át a település polgármesterének Hebling Zsoltnak.

Büszkék vagyunk rá, hogy Alsóörs immáron több mint 20 éve ad otthont a fesztiválnak. A helyi lakosok és az egész régió számára nagy öröm, amikor júniusban megérkeznek hozzánk a motorosok, minden évben velük együtt indítjuk be a nyári szezont. Ez alatt a 20 év alatt egy szoros barátság szövődött a főszervezők és a település között, ezt a barátságot is jelképezi a szoborcsoport

– emelte ki beszédében Hebling Zsolt. „A csinos alkatú, ideális paraméterekkel, széles csípővel és dús keblekkel rendelkező hölgy a szabadság megtestesítője. A 130 cm magas, 90 kilós szobor kifaragása közel két napot vett igénybe. – mesélte Gáborecz István faszobrász.

Bodor László szerint egyértelmű párhuzamot lehet vonni a sportfavágók és a motorosok között, hiszen két ikonikus márkáról és két kultikus életérzésről van szó. „Mindannyian szeretjük az erőt sugárzó eszközöket, azt pedig egyértelmű, hogy a Harley-k és vállalatunk gépei is elemi erővel bírnak” – mondta. Az ikonikus szoborcsoport immáron teljes pompájában díszeleg a Strand sétányon és méltó módon hirdeti nem csak a szabadságot, de a település és a fesztivál 20 éves barátságát is.

Fotó: Babják Tamás

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szobor

balaton

part

szobrász

szobrászat

alsóörs

strand

balaton-part