Hétvégén már indul a dunai Forma 1: képeken a legőrültebb hajók!

HelloVidék   
  Megosztom
Hétvégén már indul a dunai Forma 1: képeken a legőrültebb hajók!

Augusztus 17-én indul a dunai Forma 1, a nyár legőrültebb fesztiválja és versenye a Hartai Duna parton! Az, aki elnyeri a VI. Hartai Őrült Hajók Verseny első díját, 50 korsó sört és a világtengerhíres dicsőséggel járó vándorkupát nyer!

Minden évben a helyi lelkész hajóáldásával kezdődik a verseny, hogy a hajók és matrózaik szerencsésen megússzák a vízi kalandokat. A kizárólag manuális hajtással és úszásra rendeltetésszerűen alkalmatlan eszközökből készített „járművekkel” versenyző csapatok próbálnak minden évben minél látványosabb őrültségekkel előállni és minél gyorsabban megtenni a néhány-száz méteres dunai szakaszt.

A jelmezekkel, vízi bombákkal, füstölőkkel és hajókürtökkel tarkított verseny minden évben tartogat meglepetéseket, így biztosan idén sem fognak unatkozni a résztvevők és a szurkolók. Az évek során hajót szállító teherautó is került a vízbe, de a 4 mérnök által megtervezett tőkesúly nélküli Kolbászhajó úszóutasai, a Hupikék borulásai, a folpack-ba csomagolt raklap süllyedése, vagy néhány hajó Paksra való átsodrása illetve Hajótöröttek hajótörése is emlékezetes az esemény történetében.

A versenyen lesz minden, mi szem-szájnak ingere: hajóáldás, koncertek, sültkolbász, csapolt sör, tábortűz, gyereksarok, népművészeti kiállítók, előadások és mécsesúsztatás.

Idén először, a környezetvédelem jegyében megtekinthetők lesznek a dunaföldvári Aztakeservit Értékőr Egyesület által összegyűjtött műanyagflakonokból készült szobrok is!

További részletek az esemény honlapján és Facebook oldalán találhatóak!

Címlapi kép és fotók: Őrült Hajók Versenye

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hajó

csónak

verseny

duna

fesztivál

víz