Az év legvidámabb hete Nyíregyházán: elkezdődött a Vidor Fesztivál

MTI   
  Megosztom
Az év legvidámabb hete Nyíregyházán: elkezdődött a Vidor Fesztivál

Ma kezdődik a nyíregyházi Vidor Fesztivál, a jövő szombatig tartó rendezvényen hatvan helyszínen több mint kétszáz koncerttel, színházi előadással, filmvetítéssel és kísérőprogrammal várják a közönséget. 

Idén két új helyszín is bekerült a programba: két színházi előadást a felújított Rózsakert Szabadtéri Színpadon tartanak, a szintén megújult Bencs-villában pedig irodalmi estekre és szórakoztató előadásokra invitálják a látogatókat.

A színházi versenyprogramban a Móricz Zsigmond Színház nagyszínpadán és a Krúdy Kamarában a legismertebb hazai és határon túli magyar színtársulatok tizennyolc vígjátékát és zenés színpadi játékát mutatják be. A versenyelőadásokról lemaradók ingyenes színházi előadásokat nézhetnek meg a Kossuth téri nagyszínpadon.

Koncertezik mások mellett a Halott pénz, a Bagossy Brothers Company, a Parno Graszt & Bohemian Betyars, a Kelemen Kabátban, a Magashegyi Underground és a Mystery Gang, a benini B.I.M., a német Workers Delight, az ukrán Hudaki, a kanadai Shaun Ferguson, a haiti Wesli, a francia La Cumbia Chicharra és a szenegáli-német Ablaye Cissoko & Völker Goetze. Ezek mellett számos kulturális program várja még az érdeklődőket: ingyenes filmvetítések, utcazenészek, zsonglőrök, pantomimesek, mutatványosok, gólyalábasok, a gyerekeknek szóló koncertek, bábelőadások színesítik a programot.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nyíregyháza

vidor fesztivál

vidor

fesztivál

programok

koncertek

filmek

színház