Megvan a névsor: ők képviselik hazánkat a kettesfogathajtó világbajnokságon

HelloVidék   
  Megosztom
Megvan a névsor: ők képviselik hazánkat a kettesfogathajtó világbajnokságon

Huszonnégy ország sportolóinak nevezésével 2019. szeptember 11. és 15. között rendezik a németországi Drebkauban a XVIII. Kettesfogathajtó Világbajnokságot. Magyarországot csapatban a Nemzeti Fogathajtó Akadémia versenyzői, a háromszoros világbajnok és világbajnoki címvédő Hölle Martin, a világbajnok, világbajnoki ezüst-, bronzérmes ifj. Dobrovitz József és a világbajnoki bronzérmes Osztertág Kristóf képviseli. A sportolók felkészülését az Agrárminisztérium és a Takarékbank támogatja.

Magyarország összesen hat versenyzőt küldhet az idei világversenyre: a háromfős nemzeti válogatott (Hölle - Ifj.Dobrovitz - Osztetág) mellett egyéni indulóként a nyolcadik világbajnokságára készülő Hódi Károlynak, valamint a világbajnoki újoncoknak számító Dr. Tóth Andreának és Szabó Rolandnak szoríthatunk. Hazánk mellett Franciaország és Hollandia is a maximális létszámú versenyzővel érkezik Drebkauba, míg a versenyt szervező Németország összesen kilenc hajtót delegál.

A magyar fogathajtás a legtradicionálisabb sportágak egyike, Magyarország jelentős szerepet vállalt a nemzetközi szabályzatainak, versenyeinek kialakításában és fejlődésében. A hazai lovassport legeredményesebb szakága a kettesfogathajtás. A nemzetközi éremtáblázaton 17 világbajnokság után 28 világbajnoki éremmel toronymagasan a magyar hajtók állnak az élen ebben a kategóriában.

A magyar fogathajtásban második, de lassan a harmadik generációváltás időszakát éljük. A nagy elődök nyomában felnőtt egy ígéretes, fiatal, tehetséges gárda, akik mögött nagyon sokan, családok, támogatók, szurkolók dolgoztak és dolgoznak a sikerért. A most kihirdetett nemzeti válogatott tagjai a húszas éveiket taposó fiatal, tehetséges, nemzetközi szinten jegyzett sportolók. Szoros és kiélezett versenyre számítunk, mert a németek, mint házigazdák, nagyon készülnek, de mellettük a hollandok, a franciák, a svájciak és az osztrákok is bejelentkezhetnek éremért

– mondta el Szilágyi Zsolt, a magyar csapat menedzsere. A hazai keret tartalék versenyzői Dobsa Dalma és ifj. Galvács Ferenc.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

lovasverseny

lóverseny

fogathajtás

kettesfogathajtó verseny

világbajnokság