Pusztító harci gépek árasztják el Szolnokot: mutatjuk, mire készülnek

MTI   
  Megosztom
Pusztító harci gépek árasztják el Szolnokot: mutatjuk, mire készülnek

Drónreptetést, tankbemutatót láthatnak, lézerharcban vehetnek részt és kipróbálhatják egy Mig-29-es repülőgép szimulátorát is azok, akik ellátogatnak szombaton a szolnoki RepTár Piknikre.

Az interaktív repülőmúzeum meglévő élményelemein - a 4D mozin, a szimulátorparkon és a csúszópályán - kívül kipróbálható lesz beszállókártya vásárlása esetén a Mig-21, JAK-52 gyakorlógépek, a Mig-29 vadászrepülőgép pilótafülkéje, valamint egy Mig-21 pilótafülke is a RepTár Szolnok Nonprofit Kft. közleménye szerint.

172 éves a Pest-Szolnok vasútvonal, ez alkalomból a MÁV Nosztalgia Kft. a Nyugati pályaudvarról különvonatot indít Szolnokra. A múzeum látogatói megtekinthetik a nosztalgiakocsikból álló szerelvényt.

A kalandorok lézerharcban tehetik próbára ügyességüket, hat méter magas mászófalra küzdhetik fel magukat, a legbátrabbak űrhajós kiképzésen vehetnek részt egy 3D karika segítségével. Ezen kívül a Felelős Szülők Iskolájával együttműködve lesz kutyás bemutató, tudományos játszóház és műhely.

A pákozdi Katonai Emlékpark munkatársainak jóvoltából például kézigránátdobó-gyakorlaton, alaki kiképzésen és egy huszárságtörténeti vetélkedőn is részt vehetnek a látogatók.

A Magyar Honvédség és az MH 86 Szolnok Helikopter Bázis jóvoltából a RepTár fölött Gripen vadászgép, valamint Mi-24 típusú harci helikopterek érkezése várható.

További információ a RepTár honlapján található.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

rendezvény

fesztivál

reptár piknik

szolnok

repülés

repülőnap

tank

kézigránát

harc

háború

katonai járművek

katonaság

katona

vadászrepülőgép