Rengeteg film várja a mozi szerelmeseit: kezdődnek a vetítések a baranyai városban

MTI   
  Megosztom
Rengeteg film várja a mozi szerelmeseit: kezdődnek a vetítések a baranyai városban

Ma startol Komlón a Hét Domb Filmfesztivál, amelynek hét napja alatt mintegy száz filmet vetítenek a baranyai városban. A baranyai városban harmadik alkalommal szervezik meg a fesztivált, melynek versenyprogramjába ötvennyolc alkotást válogattak be a csaknem kétszáz nevezés közül; az alkotásokat ingyenesen tekintheti meg a közönség.

A dokumentumfilm, animáció, kisjátékfilm, ismeretterjesztő- és természetfilm, nagyjátékfilm és egyéb film kategóriák első helyezettjei 300 ezer, a második helyezettek 200 ezer, a harmadik helyezettek 100 ezer forintos díjban részesülnek. A fesztivál fődíjasa egymillió forint értékű díjazásban részesül.

Magyar Ferenc kiemelte, hogy az ingyenes vetítések mellett több kísérőprogram is várja az érdeklődőket: koncertek, kiállítások színesítik a programok, de a rajzfilmkészítés alapfogásaival is megismerkedhetnek a gyerekek. A vetítések minden nap reggel kilenctől este kilencig tartanak a Komlói Színház- és Hangversenyteremben térítés nélkül, ugyanakkor a belépés regisztrációhoz kötött. Az animációs filmek vetítéseire leadott jelentkezések már most teltházas előadásokat jeleznek.

Az igazgató a programsor kapcsán kiemelte, hogy csütörtökön a Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot című filmet az országos premierrel egy időben tűzik műsorra, pénteken pedig az Oscar-díjas Rófusz Ferenc legújabb filmjének a vetítésére is sor kerül. Az utolsó vacsora című film után a rendező mondja el meglátásait, majd Thuróczy Szabolcs vesz részt közönségtalálkozón. A fesztivál díjátadó gáláját szombaton délután tartják. A fesztiválról további részletek olvashatók ide kattintva és a rendezvény facebook-oldalán.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

film

fesztivál

komló

baranya megye