Baby boom: tollas babákkal gyarapodott a Debreceni Állatkert

HelloVidék   
  Megosztom
Baby boom: tollas babákkal gyarapodott a Debreceni Állatkert

A nyár vége felé sem szünetelt a babyboom a cívisváros állatkertjében: a tavaly augusztusi állományújulást követően az intézmény történetében most először kelt ki egyszerre három sárga-kék arafióka (Ara ararauna). Így a látogatók a Debreceni Állatkert és Vidámpark történetének legnagyobb, összesen már 14 egyedből álló ara állományával találkozhatnak.

Az egyelőre ismeretlen nemű papagájok július 20-án bújtak ki tojásukból, és egy hónapra rá hagyták el először a biztonságot nyújtó odújukat, teljesen önállóvá azonban csak másfél-két hét múlva válnak. Kirepülésüket követően az állatgondozók vették át nevelésüket.

A papagájfélék viszonylatában kiemelkedő méretű és összetéveszthetetlen színezetű sárga-kék ara rokonaihoz mérten is impozáns küllemű. Igen értelmes és jól tanítható, ugyanakkor rendkívül érzékeny, sok gondoskodást és játékot igénylő faj. Tartásához CITES-engedély szükséges.

A Dél- és Közép-Amerika esőerdőiben és szavannáin őshonos araraunát főként élőhelyének pusztulása és a nagymértékű illegális kereskedelem veszélyezteti, így a faj szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) Vörös Listáján.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

papagáj

debrecen

debreceni állatkert