Dobogós a magyar csapat: az élre törtek Hölle Martinék

HelloVidék   
  Megosztom
Dobogós a magyar csapat: az élre törtek Hölle Martinék

Óriási magyar sikerrel zárult a németországi Drebkauban jelenleg zajló Kettesfogathajtó Világbajnokság díjhajtás versenyszáma, ahol 32,39 ponttal Hölle Martin megnyerte a versenyszámot, valamint a Hölle Martin, ifj.Dobrovitz József, Osztertág Kristóf összeállítású magyar csapat is első helyen végzett.

Egyéniben az ausztrál Tor Van den Berge (37,46) végzett a második helyen, megelőzve a német Lars Schwittet (42,85), a csapatversenyben pedig Magyarország (80,90) mögött a házigazda Németország (86,10) szerezte meg a második-, és Hollandia csapata a 3.helyet (97,29).

A magyar indulók közül további eredmények:

11. ifj. Dobrovitz József (48,51 pont),

12.Osztertág Kristóf (48,58),

29. Hódi Károly (54,57),

52. dr. Toth Andrea (59,63),

80. Szabó Roland (69,82).

Az eredményekről további információk itt olvashatók.

Hölle Martin kisgyerekként szeretett bele a fogathajtásba, már juniorként világversenyeket nyert, két éve pedig ő lett a legfiatalabb felnőtt a világbajnok kettes fogathajtásban. A fiatalember rendkívül tudatosan készül a versenyekre, mindig azt figyeli, hol tudna még többet tanulni és fejlődni. Az idei, szeptemberi világbajnokságra nagy elvárásokkal készül, egyéniben is, csapatban is indul egyaránt, utóbbiban a Takarék Csoport támogatásával. A HelloVidék vele készült interjúja itt olvasható.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hölle martin

kettesfogathajtó verseny

világbajnokság

fogathajtó

fogathajtás