Irány az állatkert: szombaton lesz a Nemzetközi Vörös Panda Nap!

HelloVidék   
  Megosztom
Irány az állatkert: szombaton lesz a Nemzetközi Vörös Panda Nap!

Tizedik alkalommal rendezik meg szeptember 21-én, szombaton a Vörös Panda Világnapot, melyet minden év szeptember harmadik szombatján ünnepelnek. Az esemény célja az, hogy felhívja a figyelmet e veszélyeztetett ázsiai fajra, valamint védelmének fontosságára – írja honlapján a Debreceni Állatkert.

A vörös panda – más nevén kispanda, vagy vörös macskamedve – a himalájai mérsékelt övi erdőkben őshonos életterének drasztikus zsugorodása, valamint az illegális állatkereskedelem miatt veszélyeztetett besorolással szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) kihalással fenyegetett fajok vörös listáján.

A Nemzetközi Vörös Panda Nap keretében kifejezetten a vörös macskamedvékről szóló szakvezetéssel egybekötött látványetetésen vehettek nálunk részt 11 órától. Az érdeklődők megismerkedhetnek a kispandák kedvenc eledelével, a különböző bambuszfajokkal, a gyermekek pedig 13 órától 15 óráig tematikus foglalkozáson fedezhetik fel e kivételes állatok világát.

Figyelem, azok a gyermekek, akik macskamedve arcfestéssel, jelmezben vagy álarcban érkeznek az állatkertbe 50% kedvezményt kapnak a jegyárból. A belépőkből az állatkert kispanda tenyészprogramját, jelenleg egy hím kispanda érkezését finanszírozza.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

állatkert

állat

vörös panda

debrecen

veszélyeztetett fajok

panda

medve