Lezárult a fogathajtás: négyszeres magyar világbajnokot ünnepelhetünk!

MTI   
  Megosztom
Lezárult a fogathajtás: négyszeres magyar világbajnokot ünnepelhetünk!

A vasárnap zárult kettesfogathajtó-világbajnokságon aranyérmes Hölle Martin bevallása szerint nagyon megijedt, hogy eltékozolta tetemes előnyét, amikor a vasárnapi zárószámban negyedik verőhibáját is elkövette.

Tudtam, hogy a mögöttem második Sandro Koalick hibátlant hajtott, mivel a stadionban lévő 5-6 ezer ember ordított. Nem esett jól, de én számítottam rá, viszont a lovakat még jobban megzavarhatta a hangzavar. Rögtön az első akadálynál levertem a labdát, nagyon megijedtem. Amikor az utolsó, 20-as selybánál a negyedik verőhibám is megvolt, azt se tudtam hol vagyok, csak elengedtem a szárat és néztem, hogy még beférek-e az időbe.

- emlékezett vissza a drámai akadályhajtásra a 22 éves hajtó.

A díjhajtásban és maratonhajtásban is győztes Hölle végül 0,68 hibapontos előnyt megőrzött hatalmasnak tűnő, több mint 15 hibapontos előnyéből, így megvédte címét. Szerinte ez nagyban segédhajtójának, Nagy Tibornak köszönhető, aki folyamatosan nyugtatta őt és jelezte neki, hogy az épp aktuális selybánál fennmaradt a labda (labdás bólya), illetve hogy állnak az idővel. Ez a szabályváltoztatásnak köszönhető, mert korábban csak a maratonhajtás során beszélhetett a segédhajtó, az akadályhajtásban nem.

Ahogy sportágunk legendája, Bárdos György mondta egyszer nekem: nem megnyerni nehéz, hanem megtartani. Én is így éltem meg.

- válaszolt Hölle arra a kérdésre, hogy a 2017-es, vagy az idei vb-diadala volt-e a nehezebb.

Höllének hosszú távon van ambíciója a sportág elitkategóriájára váltani. Ahogy fogalmazott, nagyon "csalogató", hogy 2021-ben Budapesten lesz a négyesfogatok Európa-bajnoksága. A jövő évi terve viszont egyértelműen a windsori viadal, ahol Erzsébet királynő adja át a díjakat, s kétszeres egyéni világbajnokként ott nyerni szeretne. Addig is tanulmányaira koncentrál, a Corvinus Egyetemen már csak a diplomamunkája hiányzik, a Testnevelési Egyetemen pedig elkezdi a lovas szakképzést.

Különösen nagy dolog a csapat sikere a generációváltás fényében. Azt hiszem, volt ijedtség, hogy megszűnnek a sikerek, ha a Lázár fivérek abbahagyják, de két éve a lipicai vb-győzelem már jelezte, van remény. Most először nélkülük, három egyaránt harminc év alatti hajtóból álló csapattal nyertünk.

- utalt arra Hölle, hogy harminc év után se a 11-szeres világbajnok Lázár Vilmos, se a 9-szeres világbajnok öccse, Lázár Zoltán nem állt rajthoz.

A kettesfogathajtásban immár négyszeres világbajnok Hölle ezúttal csapatban ifj. Dobrovitz Józseffel és Osztertág Kristóffal lett aranyérmes, míg két éve még a Lázár fivérekkel.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fogathajtás

fogathajtó

világbajnokság

hölle martin

lovak

magyar csapat