Mindent ellep a szemét: súlyos állapotban a Kenyérmezői-patak + videó

hvg.hu   
  Megosztom
Mindent ellep a szemét: súlyos állapotban a Kenyérmezői-patak + videó

A dorogi illetőségű Szemétirtók csapata ismét ellátogatott a Kenyérmezői patakhoz. Amit ott találtak, arra szavak nincsenek - írja a kemma.hu.

Mint a portál is megírta, a Kenyérmezői-patak Dorog és Esztergom-Kertváros közt a Duna irányában terül el. A korábban békés és tiszta patakban és környékén most hatalmas mennyiségű szemét halmozódott fel, melyet a hétvégén a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület önkéntesei próbáltak meg begyűjteni. Idén másodjára tették meg ezt a Szemétirtók.

A csapat korábban a patak Dorogi úti szakaszánál gyűjtötte a hulladékot. Akciójuk során elképesztő tárgyakat húztak ki a vízből, illetve kiirtották a szerves iszapon megtelepedett, túlburjánzó növényt is. A mostani alkalommal főleg a Schmidt-villa környékén ügyködtek az önkéntesek. Döbbenetes mennyiségű szemetet sikerült összeszedni a patak mintegy 100 méteres szakaszáról. A kölcsönkapott tíz köbméteres konténer hamar csordultig telt. Számtalan PET-palack, ruhanemű, valamint babakocsi és gyerekroller is került a szemétkupac tetejére.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szemét

hulladék

patak

kenyérmező

szemétírtók

csapat

szemétszedés

dorog