Együtt ünnepel vidék és a főváros: szombaton kezdődik a Nemzeti Vágta

MTI   
  Megosztom
Együtt ünnepel vidék és a főváros: szombaton kezdődik a Nemzeti Vágta

A szombaton kezdődő Nemzeti Vágta az elmúlt 12 évben a vidék és a város ünnepévé nőtte ki magát - fogalmazott Szotyori Nagy Kristóf, a rendezvény versenyigazgatója.

Idén a korábbi évekhez képest egy hónappal később, október 19-én és 20-án rendezik meg a lovas versenysorozatot a fővárosi Hősök tere körül felállított különleges pályán.

A Nemzeti Vágta meg tudja szólítani azt a kört, amely nem szerepel a lósport élvonalában, itt viszont esélyt kap arra, hogy az ország egyik legszebb terén lovagoljon és képviselje saját települését, ezáltal részesévé válhat a lovas világnak

- emelte ki Szotyori Nagy Kristóf, aki kitért arra is, hogy idén is 72 magyarországi és határon túli település lovasa kvalifikálta magát a versenyre. A programsorozat szombaton délben az ünnepélyes megnyitóval, koszorúzással, majd a versenyzők fogadalomtételével kezdődik.

Ezt követi a 12 előfutam, melyek között a fogatvágta előfutamait, a kishuszár vágta két elődöntőjét, valamint különböző bemutatókat láthat a közönség. Idén először a kutyák is szerepet kapnak: komondor- és kuvaszfelvonulást is rendeznek.Este a Pusztát elevenítik meg a főváros közepén a hortobágyi ménes körbehajtásával a pályán.

Vasárnap korábban, 10 órakor kezdődnek a megmérettetések. Lesz gyerekek számára ügyességi verseny, megrendezik a középdöntőket, a kocsitoló versenyt, a 12 ország részvételével zajló nemzetközi futamot, majd kora este a döntőt, melyet az M1 televízió élőben közvetít

- mondta el a versenyigazgató, majd hozzátette, hogy a futamok közötti bemutatókon láthatóak lesznek többek között a Győri Ördöglovasok, a lovas íjászok, a pusztaötös és történelmi lovas felvonulás is.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nemzeti vágta

lovak

program

hősök tere

lósport

vágta

lovasok

sport

ünnep