Hétvégén irány Debrecen: kétnapos fesztivál várja a látogatókat!

MTI   
  Megosztom
Hétvégén irány Debrecen: kétnapos fesztivál várja a látogatókat!

A hétvégén újra megtartják a Görkapocs Fesztivált, amelynek október 25-én és 26-án a debreceni Főnix Csarnok ad otthont - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Seszták István, a Hajdúdorogi Főegyházmegye főhelynöke és a Görkapocs Fesztivál főszervezője felidézte: 1999 óta rendeznek zarándoklatot Máriapócsra minden nyáron, és 2012-ben, amikor a Hajdúdorogi egyházmegye száz éves volt, szerették volna emlékezetesebbé tenni a zarándoklatot, így Nyíregyháza főterén megrendezték a Görkapocs Fesztivált, amelyet ettől kezdve minden évben megszerveztek a zarándoklathoz kapcsolódóan. Az idei újdonság, hogy új időpontban, a debreceni Főnix Csarnokban rendezik meg és háromnaposra tervezik az eseményt, amelyet a vasárnapi püspöki szent liturgiával zárnak a debreceni főszékesegyházban.

Elmondta: szombaton több mint húsz intézmény mutatkozik be rövid produkcióval a fesztiválon, emellett pénteken és szombaton este olyan fellépőket hívtak meg, akik a keresztény értékekhez kapcsolódóan emlékezetes produkcióval szolgálhatnak. Az intézményi előadások mellett kisebb produkciókat is terveznek. Péntek este a Bagossy Brothers Company koncertje, szombat este Szarka Tamás és a Ghymes, valamint a Lautitia kóruscsalád közös koncertje színesíti a programot.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szórakozás

program

programajánló

fesztivál

debrecen