Fontos fordulat a pápai bázisrepülőtér életében: új képzést indítanak

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos fordulat a pápai bázisrepülőtér életében: új képzést indítanak

2021–ben Magyarországra, az MH Pápa Bázisrepülőtérre települ a jelenleg Svédországban működő helikopter harcászati oktató képzés.

Fontos esemény lesz a pápai bázisrepülőtér életében. 2021-ben helikoptervezetők, illetve helikopter kiszolgáló személyzet képzése lesz itt nálunk

- fogalmazott Gadó Imre alezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnok-helyettese egy hazai repüléssel foglalkozó blog írójának. Ugyan a cikk készítője úgy vélte, hogy a Magyar Honvédség által, a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program során megvásárolt, új Airbus Helicopters H145 és H225 típusú helikopterekre történő képzés kezdődik a repülőtéren, viszont a hírportál érdeklődésére a Honvédelmi Minisztérium Kommunikációs Osztálya azonban elmondta: a svédországi helikopter harcászati oktató képzés áttelepül hazánkba.

Több oka van annak, hogy hazánkat választották

Nagyon jól sikerült a pápai repülőtéren a FIRE BLADE 2017 helikopter harcászati gyakorlat megrendezése és lebonyolítása éppen ezért minden résztvevő újra Magyarországon szeretne gyakorolni és folytatni a kiképzést. A másik ok az, hogy nem túl jók az időjárási körülményei a svés központnak. És az oda- és visszatelepülés költségvonzatai is arra mutattak, hogy érdemes egy másik helyszínen folytati a munkát.

Épp ezért alakult úgy, hogy az Európai Védelmi Ügynökség alatt működő svédországi képzés, hazánkban folytatódik. Így a bázison különböző nemzetiségű haderők helikopter személyzetei harcászati kiképzése zajlik majd. Amit a programról tudni lehet az az, hogy az Európai Védelmi Ügynökség tapasztalt oktatói vezetik majd a képzést. Emellett több országot is felkértek arra, hogy a mesteroktatói közül küldjenek néhányat a különböző oktatási gyakorlatok és elméleti oktatások végrehajtására.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

mh pápa bázisrepülőtér

repülőtér

pápa