Színészek a kutyákért: így fogott össze a társulat

HelloVidék   
  Megosztom
Színészek a kutyákért: így fogott össze a társulat

A békéscsabai kutyamenhely javára indított jótékonysági akciót a Jókai színház, kapcsolódva a Sárkány a szekrényben című zenés mesejátékhoz. Szerdán a teátrum művészei és munkatársai megsétáltattak néhány négylábút a Kétegyházi úton. Közel két héten át adományokat gyűjtenek a menhelyen lévő állatok számára, valamint az örökbefogadást szintén népszerűsítik - írja a beol.hu.

Ahogy a portál írja, az előadott darabban is kiemelt helyet kapnak az állatok. A történet a kis Sophia hercegnőről szól, aki egy kutyust szeretne születésnapjára. Ez persze nem ilyen egyszerű, ugyanis szülei kijelentik, hogy nem kaphat, mert a háziállatok koszosak, büdösek, hullatják a szőrüket. Egy napon aztán különös tojásra bukkan, amiből kikel egy kis sárkány. Rögtön magával viszi, gondoskodik a kis árváról, de rejtegetnie kell, nehogy valaki megtalálja. Ettől megváltozik az élete, minden csupa izgalom lesz körülötte, miközben a kis sárkány egyre csak nő és nő – és ebből lesz természetesen a kalamajka.

A békéscsabai teátrum évtizedek óta végez karitatív tevékenységet, és ezt a hagyományt a jövőben is folytatná. A gyerekdarab, a Sárkány a szekrényben pedig adta az ötletet, hogy most a békéscsabai kutyamenhelynek, az állatvédőknek segíthetnénk. Ugyanis a Sárkány a szekrényben története szerint egy kislány álmai között egy kutya szerepel – a menhelyen lévő állatok vágya pedig az, hogy szerető gazdára találjanak

- mondta Seregi Zoltán, a Jókai színház igazgatója, aki kitért arra is, hogy az akció azonban itt még nem ér véget, mivel közös fényképek szintén készülnek, amikkel a kutyák és macskák örökbefogadását népszerűsítenék. Ugyancsak a kezdeményezés része egy adománygyűjtés: a jegypénztárban november 5. és 14. között nemcsak pénzadományokat, hanem egyéb felajánlásokat is lehet hagyni, amelyek segíthetik a menhelyen zajló munkát. Ahogy az igzgató mondta, bíznak abban, hogy sok jobb sorsra érdemes állat álmát teljesíthetik.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

békéscsaba

kutya

kutyamenhely

színház

társulat

segítség

jókai színház

művészek