Cukiságbomba: újabb lakóval bővült a Debreceni Állatkert + képek

HelloVidék   
  Megosztom
Cukiságbomba: újabb lakóval bővült a Debreceni Állatkert + képek

A cívisváros állatkertje idén már másodszor szolgálhat örömhírrel a tavaly tavasszal érkezett wallisi feketeorrú juhok háza tája felől, miután nőstényük újabb egészséges utódnak adott életet november 8-án. Az életerős, de még jó ideig szülei gondoskodását élvező kis kosbárány jókedvűen és játékosan tölti idejét, étvágya kifogástalan. A magyar állatkertek közül kizárólag a debreceniben megtalálható fajtához tartozó család már megtekinthető kifutójukban.

A Svájc délnyugati részén található Wallis kantonból származó feketeorrú különösen szívós, nagytermetű és erős testfelépítésű hegyvidéki juhfajta. Beszédes nevét egyrészt származási helyéről, másrészt külső, bohókás jegyeiről; az orron és a fej arcorri részén elhelyezkedő fekete, maszkszerű foltjairól kapta. Mind a hímek, mind a nőstények szarva jellegzetesen csavart. Kiegyensúlyozott, nyugodt vérmérsékletük miatt a látogatók testközelből is találkozhatnak velük a Debreceni Állatkertben.

Fotó: Debreceni Állatkert/Dr. Nagy Gergely Sándor
Fotó: Debreceni Állatkert/Dr. Nagy Gergely Sándor

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

állatkert

állatpark

vadaspark

debrecen

debreceni állatkert

szórakozás

születés

állat