Jó hír az orosháziaknak: megújulhat a Mátrai stadion és környéke

HelloVidék   
  Megosztom
Jó hír az orosháziaknak: megújulhat a Mátrai stadion és környéke

Sokaknak szívügyük a Fűtőház utcai, Mátrai Sándorról elnevezett stadion. Az orosházi képviselő-testület közmeghallgatásán a létesítmény jelenlegi helyzete és a jövője is téma volt. OMTK-sportpályaként emlegeti az orosháziak többsége. Évtizedeken át szolgálta a város labdarúgását ez a hely, amely elképzelhetetlen volt az érces hangú gondnok, Szénási József és felesége személye nélkül - írja a beol.hu.

Ahogy a portál írja, vannak, akik szurkolóként töltöttek sok időt a pálya szélén, de vannak olyanok is, akik sportolni jártak ki, sőt az OMTK atlétika szakosztályának a sportolói számtalan sportágban edzettek itt a sikerért. Mára viszont nagyon megváltoztak a körülmények. A pálya és a lelátók régóta üresek, csak néhány elszánt futó köröz a megmaradt futópályán.

A város polgármestere Dávid Zoltán arra kérte a Városüzemeltetési Zrt. vezérigazgatóját, tegye meg a szükséges lépéseket a stadion modernizálásával kapcsolatban. Tóth-Kása Sándor képviselő, az ULE elnöke hozzátette, hogy már dolgoznak a sportlétesítmény megújításán.

Elfogadta a Magyar Labdarúgó Szövetség azt a pályázatot – az önkormányzat pedig az önrészt biztosította –, amely egy, a FIFA-szabványnak megfelelő labdarúgópálya megépítését teszi lehetővé. A lelátó és a környezet felújítására más pályázati forrás kell

- mondta a képviselő.

Gondolva az amatőr sportolókra, akik napi rendszerességgel ott vannak a salakpályán, a korai sötétedés miatt a világítást is meg kell oldani, és a rengeteg falevelet össze kell takarítani a pályáról

- emelte ki Molnár Béla alpolgármester.


Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

orosháza

stadion

mátrai stadion

felújítás

modernizálás