Jó hír az orosháziaknak: megújulhat a Mátrai stadion és környéke

HelloVidék   
  Megosztom
Jó hír az orosháziaknak: megújulhat a Mátrai stadion és környéke

Sokaknak szívügyük a Fűtőház utcai, Mátrai Sándorról elnevezett stadion. Az orosházi képviselő-testület közmeghallgatásán a létesítmény jelenlegi helyzete és a jövője is téma volt. OMTK-sportpályaként emlegeti az orosháziak többsége. Évtizedeken át szolgálta a város labdarúgását ez a hely, amely elképzelhetetlen volt az érces hangú gondnok, Szénási József és felesége személye nélkül - írja a beol.hu.

Ahogy a portál írja, vannak, akik szurkolóként töltöttek sok időt a pálya szélén, de vannak olyanok is, akik sportolni jártak ki, sőt az OMTK atlétika szakosztályának a sportolói számtalan sportágban edzettek itt a sikerért. Mára viszont nagyon megváltoztak a körülmények. A pálya és a lelátók régóta üresek, csak néhány elszánt futó köröz a megmaradt futópályán.

A város polgármestere Dávid Zoltán arra kérte a Városüzemeltetési Zrt. vezérigazgatóját, tegye meg a szükséges lépéseket a stadion modernizálásával kapcsolatban. Tóth-Kása Sándor képviselő, az ULE elnöke hozzátette, hogy már dolgoznak a sportlétesítmény megújításán.

Elfogadta a Magyar Labdarúgó Szövetség azt a pályázatot – az önkormányzat pedig az önrészt biztosította –, amely egy, a FIFA-szabványnak megfelelő labdarúgópálya megépítését teszi lehetővé. A lelátó és a környezet felújítására más pályázati forrás kell

- mondta a képviselő.

Gondolva az amatőr sportolókra, akik napi rendszerességgel ott vannak a salakpályán, a korai sötétedés miatt a világítást is meg kell oldani, és a rengeteg falevelet össze kell takarítani a pályáról

- emelte ki Molnár Béla alpolgármester.


JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

orosháza

stadion

mátrai stadion

felújítás

modernizálás