Örülhetnek a téli sportok szerelmesei: újra kinyit az eplényi síaréna

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Örülhetnek a téli sportok szerelmesei: újra kinyit az eplényi síaréna

Korábban a felmelegedés miatt zárt be november végi nyitása után, de a hideg idő visszatértével szombat este újra elkezdték gyártani a havat az A1-es pályára. A nagy hógyártó kapacitásnak köszönhetően hétfőre átlagosan 40 centiméterre nőtt a hóvastagság, így az év utolsó napján újra megnyitják a pályát.

Az év utolsó napján újranyit az eplényi síaréna, jelentette be a síközpont marketingvezetője hétfőn. László Márk elmondta:

A nagy hógyártó kapacitásnak köszönhetően hétfőre átlagosan 40 centiméterre nőtt a hóvastagság, így az év utolsó napján újra megnyitják a pályát. Keddtől az A1-es pálya mellett üzemel a T1-es tanulópálya és a négyüléses felvonó is.

A hazai síközpontok közül talán itt a leghosszabb a szezon, ugyanis a modern és hatékony hógyártó kapacitásnak köszönhetően eredményesen ki tudják nyújtani a szezont akkor is, amikor éppen nem fedi természetes hótakaró hazánkat. A kezdőktől a haladókon át a profikig mindenkinek ideális környezetet nyújt a pályarendszer: a kezdőknek egy 100 méter hosszú, kék jelölésű pálya áll rendelkezésre, a gyakorlott síelők pedig a piros vagy a fekete jelölésű pályákat választhatják. Itt akár sötétedés után is lehet síelni, ugyanis 4 kilométer hosszan kivilágított sípálya várja a látogatókat.

Korábban megírtuk, hogy az eplényi síarénában november 30-án kezdték meg a hógyártást. Egy hét múlva meg is nyitott a síközpont, ám december 22-én a meleg idő miatt ideiglenesen be kellett zárniuk. Ebben a cikkünkben pedig azt szedtük össze, hol vannak a legnépszerűbb belföldi sípályák. Mindent összegyűjtöttünk, amit a belépőjegyek árairól, a szintkülönbségekről, a megközelíthetőségekről és a kapcsolódó szolgáltatásokról tudni érdemes.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

eplény

sípálya