Örülhetnek a téli sportok szerelmesei: újra kinyit az eplényi síaréna

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Örülhetnek a téli sportok szerelmesei: újra kinyit az eplényi síaréna

Korábban a felmelegedés miatt zárt be november végi nyitása után, de a hideg idő visszatértével szombat este újra elkezdték gyártani a havat az A1-es pályára. A nagy hógyártó kapacitásnak köszönhetően hétfőre átlagosan 40 centiméterre nőtt a hóvastagság, így az év utolsó napján újra megnyitják a pályát.

Az év utolsó napján újranyit az eplényi síaréna, jelentette be a síközpont marketingvezetője hétfőn. László Márk elmondta:

A nagy hógyártó kapacitásnak köszönhetően hétfőre átlagosan 40 centiméterre nőtt a hóvastagság, így az év utolsó napján újra megnyitják a pályát. Keddtől az A1-es pálya mellett üzemel a T1-es tanulópálya és a négyüléses felvonó is.

A hazai síközpontok közül talán itt a leghosszabb a szezon, ugyanis a modern és hatékony hógyártó kapacitásnak köszönhetően eredményesen ki tudják nyújtani a szezont akkor is, amikor éppen nem fedi természetes hótakaró hazánkat. A kezdőktől a haladókon át a profikig mindenkinek ideális környezetet nyújt a pályarendszer: a kezdőknek egy 100 méter hosszú, kék jelölésű pálya áll rendelkezésre, a gyakorlott síelők pedig a piros vagy a fekete jelölésű pályákat választhatják. Itt akár sötétedés után is lehet síelni, ugyanis 4 kilométer hosszan kivilágított sípálya várja a látogatókat.

Korábban megírtuk, hogy az eplényi síarénában november 30-án kezdték meg a hógyártást. Egy hét múlva meg is nyitott a síközpont, ám december 22-én a meleg idő miatt ideiglenesen be kellett zárniuk. Ebben a cikkünkben pedig azt szedtük össze, hol vannak a legnépszerűbb belföldi sípályák. Mindent összegyűjtöttünk, amit a belépőjegyek árairól, a szintkülönbségekről, a megközelíthetőségekről és a kapcsolódó szolgáltatásokról tudni érdemes.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

eplény

sípálya