Balesetveszély: még nem biztonságos a Velencei-tó felszíne

HelloVidék   
  Megosztom
Balesetveszély: még nem biztonságos a Velencei-tó felszíne

A Velencei-tó vízfelülete elkezdett befagyni, ám a felület sportolásra még nem alkalmas. Az ezzel kapcsolatos veszélyre hívta fel a Gárdonyi Rendőrkapitányság a balesetek elkerülése érdekében a lakosság figyelmét - írja az infostart.hu.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az állóvizek jege, akkor mondható a szükséges mértékben szilárdnak, ha vastagsága eléri vagy meghaladja a 10 centimétert. Abban az esetben sem szabad a jégen tartózkodni, ha a jég kellő szilárdságú nem olvad, nem mozog.

A lap információi szerint az egyre hidegebb időjárás miatt ugyan elkezdett befagyni a Velencei-tó vízfelülete, de sportolásra még nem alkalmas. A Gárdonyi Rendőrkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy senki ne lépjen a tó jegére, mivel a vízfelület tetejét csak egy vékony jéghártya borítja.

A gyakorlati tapasztalatok alapján az állóvizek jege akkor tekinthető kellő szilárdságúnak, ha vastagsága eléri, vagy meghaladja a 10 centimétert. A tó vizének jegén tartózkodni abban az esetben szabad, ha a jég kellő szilárdságú, nem olvad, illetve nem mozog.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

velencei-tó

tél

jég

hideg

figyelmeztetés

rendőrség

gárdony