Balesetveszély: még nem biztonságos a Velencei-tó felszíne

HelloVidék   
  Megosztom
Balesetveszély: még nem biztonságos a Velencei-tó felszíne

A Velencei-tó vízfelülete elkezdett befagyni, ám a felület sportolásra még nem alkalmas. Az ezzel kapcsolatos veszélyre hívta fel a Gárdonyi Rendőrkapitányság a balesetek elkerülése érdekében a lakosság figyelmét - írja az infostart.hu.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az állóvizek jege, akkor mondható a szükséges mértékben szilárdnak, ha vastagsága eléri vagy meghaladja a 10 centimétert. Abban az esetben sem szabad a jégen tartózkodni, ha a jég kellő szilárdságú nem olvad, nem mozog.

A lap információi szerint az egyre hidegebb időjárás miatt ugyan elkezdett befagyni a Velencei-tó vízfelülete, de sportolásra még nem alkalmas. A Gárdonyi Rendőrkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy senki ne lépjen a tó jegére, mivel a vízfelület tetejét csak egy vékony jéghártya borítja.

A gyakorlati tapasztalatok alapján az állóvizek jege akkor tekinthető kellő szilárdságúnak, ha vastagsága eléri, vagy meghaladja a 10 centimétert. A tó vizének jegén tartózkodni abban az esetben szabad, ha a jég kellő szilárdságú, nem olvad, illetve nem mozog.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

velencei-tó

tél

jég

hideg

figyelmeztetés

rendőrség

gárdony