Balesetveszély: még nem biztonságos a Velencei-tó felszíne

HelloVidék   
  Megosztom
Balesetveszély: még nem biztonságos a Velencei-tó felszíne

A Velencei-tó vízfelülete elkezdett befagyni, ám a felület sportolásra még nem alkalmas. Az ezzel kapcsolatos veszélyre hívta fel a Gárdonyi Rendőrkapitányság a balesetek elkerülése érdekében a lakosság figyelmét - írja az infostart.hu.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az állóvizek jege, akkor mondható a szükséges mértékben szilárdnak, ha vastagsága eléri vagy meghaladja a 10 centimétert. Abban az esetben sem szabad a jégen tartózkodni, ha a jég kellő szilárdságú nem olvad, nem mozog.

A lap információi szerint az egyre hidegebb időjárás miatt ugyan elkezdett befagyni a Velencei-tó vízfelülete, de sportolásra még nem alkalmas. A Gárdonyi Rendőrkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy senki ne lépjen a tó jegére, mivel a vízfelület tetejét csak egy vékony jéghártya borítja.

A gyakorlati tapasztalatok alapján az állóvizek jege akkor tekinthető kellő szilárdságúnak, ha vastagsága eléri, vagy meghaladja a 10 centimétert. A tó vizének jegén tartózkodni abban az esetben szabad, ha a jég kellő szilárdságú, nem olvad, illetve nem mozog.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

velencei-tó

tél

jég

hideg

figyelmeztetés

rendőrség

gárdony