Fotókon a legcukibb fehér kiskecske: ő az év első jövevénye a Debreceni Állatkertben

HelloVidék   
  Megosztom
Fotókon a legcukibb fehér kiskecske: ő az év első jövevénye a Debreceni Állatkertben

Az új lakót, az egyhetes kis gödölyét anyjával együtt az állatkert vadaskertjében lehet megnézni. Már jókedvűen játszik és ugrándozik, az étvágya is kifogástalan. Érdekesség, hogy az állatkert első tavalyi újszülöttje szintén kecske volt, akkor az állatsimogatóban lakó kameruni törpekecskék gyarapodtak.

Az új év is mozgalmasan telik a Debreceni Állatkertben: az egyik anyakecske január 7-én egészséges utódot hozott a világra. Már jókedvűen játszik és ugrándozik, étvágya kifogástalan.

Fotók is érkeztek róla, mutatjuk!

Érdekesség, hogy az állatkert első tavalyi újszülöttje szintén kecske volt; akkor az állatsimogatóban lakó kameruni törpekecskék gyarapodtak.

Az állatsimogató legnépszerűbb lakói közé tartozó kecskéket nagyjából a juhval egy időben háziasították, így ők az egyik legősibb haszonállatfaj. Elsősorban húsáért és tejéért tartják, de szőrét, szarvát és bőrét is hasznosítják; például a világ egyik legfinomabb fonala, a moher az angórakecske szőréből készül. A macska után a kecske a legönállóbb háziállat; ebből adódóan könnyen vissza is vadulhat, ha elszabadul. A kecskék rendkívül jól másznak, egyensúlyérzékük kiváló; ők az egyedüli kérődzők, amelyek képesek fára mászni.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

debreceni állatkert

kecske