Fillérekből kalandozni a Pilisben: ezt a kirándulást kár kihagyni

HelloVidék   
  Megosztom
Fillérekből kalandozni a Pilisben: ezt a kirándulást kár kihagyni

Idén is bejárhatják a Pilist és a Visegrádi-hegységet, azok a felső tagozatos és középiskolás diákok, akik részt vesznek a pilisi vándortáborban. A résztvevők számos természeti szépség mellett történelmi nevezetességeket is láthatnak és megismerkedhetnek a Dunakanyar leglátványosabb részeit érintve a Pilisi Parkerdő élővilágával.

A korábbi évekhez hasonlóan erdei, bringás és vízi, újdonságképpen pedig zarándok vándortáborok is várják nyáron a diákokat és a tanárokat, akik január 27-étől jelentkezhetnek az év legzöldebb hete elnevezéssel illetett vándortáborokba, többek között a Pilisbe.

A pilisi vándortáborra érkezők az első napon Szentendrétől indulva a Kőhegyi Menedékházig jutnak el, majd a második napon bejárhatják a Holdvilág-árok szurdokvölgyét, valamint a Lajosforrás környékét. A következő napokban ellátogatnak a Prédikálószéki-kilátóhoz Pilisszentlászló érintésével és együtt csodálják meg a Dunakanyar panorámáját. Az utolsó napok is izgalmas programokat kínálnak az erdei vándoroknak: végig járják a vadregényes Spartacus-ösvényt és a festői Apátkúti-völgyet, Visegrádon pedig a Fellegvárat és a Salamon-tornyot tekintik meg egy történelmi időutazás részeként. A több napos programon megismerkedhetnek a gyerekek igazi növényritkaságokkal a Bertényi Miklós Füvészkertben és a tábor zárásaként pedig a Madas László Erdészeti Erdei Iskola különleges vízbiológiai foglalkozásán vehetnek részt. A vándortábor hét napja alatt mintegy 80 kilométert tesznek meg a diákok.

Az Országos Erdészeti Egyesület által koordinált erdei vándortáborokban a Pilis mellett a Bakonyt, a Börzsönyt, a Mátrát, a Mecseket, a Vasi-Hegyhátat, a Zemplént, valamint idén először a Zselicet és a Vértest fedezhetik fel a fiatalok.

A szervezők kiemelten kezelik a környezettudatos szemléletformálást is, ezért a táborok ökológiai lábnyoma minimális.

Az idei évben a bringás és vízi vándortáborok esetében 7-7 útvonal közül választhatunk, a zarándok tábor résztvevői pedig Tihanytól Pannonhalmáig 100 kilométert gyalogolnak. Az egyhetes vándortáborok 28 ezer forintos részvételi díja minden költséget tartalmaz. A vándortábor programot az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda koordinálja, partnerségben az Országos Erdészeti Egyesülettel, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetséggel, a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel, valamint a Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodájával.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

tábor

pilis