Hatalmas munka kezdődhet Debrecenben: fontos épületnek adhat otthont a város

Index   
  Megosztom
Hatalmas munka kezdődhet Debrecenben: fontos épületnek adhat otthont a város

A kormány végleges döntést hozott a Magyar Természettudományi Múzeum Debrecenbe költöztetéséről. Forrásaink arról számoltak be, hogy a kérdésről úgynevezett 2-es típusú (vagyis 2000-es sorszámú) határozatot hozott a kormány. Az ilyet nem kell megjelentetni a Magyar Közlönyben, így nem kap nagyobb nyilvánosságot - írja az Index.

Ahogy a portál írja, több forrásból is úgy értesültek, hogy Bernert Zsolt főigazgató egy értekezleten közölte múlt pénteken az alkalmazottakkal, hogy megszületett a végleges döntést az ügyben és a kormány a korábbi tervekkel ellentétben Debrecenbe költöztetnék a múzeumot.

Ennek fejében a határozatban szerepel, hogy az év végéig el kell költöznie a múzeumnak egy ideiglenes helyre, majd tíz éven belül Debrecenbe kell érkeznie. A portál forrásai szerint már megvan a múzeumnak otthont adó telek, persze ezt még Debrecőntől meg kell, hogy vásárolja a kormány. Ez azért fontos, mert jelenleg nincs olyan épület, ami megfelelő lenne a projett számára, így a költözés előtt még fel kell ezt építeni.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

magyar természttudományi múzeum

debrecen

múzeum

költözés

kultúra