Hatalmas munka kezdődhet Debrecenben: fontos épületnek adhat otthont a város

Index   
  Megosztom
Hatalmas munka kezdődhet Debrecenben: fontos épületnek adhat otthont a város

A kormány végleges döntést hozott a Magyar Természettudományi Múzeum Debrecenbe költöztetéséről. Forrásaink arról számoltak be, hogy a kérdésről úgynevezett 2-es típusú (vagyis 2000-es sorszámú) határozatot hozott a kormány. Az ilyet nem kell megjelentetni a Magyar Közlönyben, így nem kap nagyobb nyilvánosságot - írja az Index.

Ahogy a portál írja, több forrásból is úgy értesültek, hogy Bernert Zsolt főigazgató egy értekezleten közölte múlt pénteken az alkalmazottakkal, hogy megszületett a végleges döntést az ügyben és a kormány a korábbi tervekkel ellentétben Debrecenbe költöztetnék a múzeumot.

Ennek fejében a határozatban szerepel, hogy az év végéig el kell költöznie a múzeumnak egy ideiglenes helyre, majd tíz éven belül Debrecenbe kell érkeznie. A portál forrásai szerint már megvan a múzeumnak otthont adó telek, persze ezt még Debrecőntől meg kell, hogy vásárolja a kormány. Ez azért fontos, mert jelenleg nincs olyan épület, ami megfelelő lenne a projett számára, így a költözés előtt még fel kell ezt építeni.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

magyar természttudományi múzeum

debrecen

múzeum

költözés

kultúra