Ezt hiba lenne kihagyni: egyedülálló látvány a gyulai várban

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Ezt hiba lenne kihagyni: egyedülálló látvány a gyulai várban

Hétfőn átadták a gyulai várban a három új digitális látványelemet, amely fényvetítéssel, rendhagyó diorámával és kiterjesztettvalóság-alapú installációval élethű betekintés nyújt a látogatóknak a történelmi múltba.

Hivatalosan is átadták hétfőn a gyulai várban a három új digitális látványelemet, amelyet mintegy 13 millió forintos forrásból fejlesztettek. A gyulai vár különleges kiállítása az 1566-os ostromot fényvetítéssel megidéző narrált diorámával, egy kiterjesztettvalóság-alapú installációval, valamint az 1566-os és az 1690-es évekbeli várat és környezetét megidéző videóval bővült a Kubinyi-program révén.

Írtunk róla, hogy az újítás részeként létrehozott kiterjesztettvalóság-installáció kiegészíti a jelenlegi rendezvényteret és az Almásy-kastély látványát a 16. századi huszárvárról és palánkfalról készült élethű grafikával.

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár az ünnepségen elmondta, hogy a fejlesztés hírét az ország minden pontjára elviszi jó példaként, mert véleménye szerint így lehet a fiatalabb generációk számára egy kiállítást érdekessé tenni.

Napjainkban modern eszközökkel és felületekkel, digitális technikával kell a történelmi múltat és a kulturális értékeket bemutatni, mert "a birtokolt kincsek csak úgy érnek valamit, ha azokat minél többen látják és megértik"

- mondta Görgényi Ernő polgármester.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

gyula

gyulai vár

fejlesztés

vr

modernizálás

kiállítás

történelem