Ezt hiba lenne kihagyni: egyedülálló látvány a gyulai várban

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Ezt hiba lenne kihagyni: egyedülálló látvány a gyulai várban

Hétfőn átadták a gyulai várban a három új digitális látványelemet, amely fényvetítéssel, rendhagyó diorámával és kiterjesztettvalóság-alapú installációval élethű betekintés nyújt a látogatóknak a történelmi múltba.

Hivatalosan is átadták hétfőn a gyulai várban a három új digitális látványelemet, amelyet mintegy 13 millió forintos forrásból fejlesztettek. A gyulai vár különleges kiállítása az 1566-os ostromot fényvetítéssel megidéző narrált diorámával, egy kiterjesztettvalóság-alapú installációval, valamint az 1566-os és az 1690-es évekbeli várat és környezetét megidéző videóval bővült a Kubinyi-program révén.

Írtunk róla, hogy az újítás részeként létrehozott kiterjesztettvalóság-installáció kiegészíti a jelenlegi rendezvényteret és az Almásy-kastély látványát a 16. századi huszárvárról és palánkfalról készült élethű grafikával.

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár az ünnepségen elmondta, hogy a fejlesztés hírét az ország minden pontjára elviszi jó példaként, mert véleménye szerint így lehet a fiatalabb generációk számára egy kiállítást érdekessé tenni.

Napjainkban modern eszközökkel és felületekkel, digitális technikával kell a történelmi múltat és a kulturális értékeket bemutatni, mert "a birtokolt kincsek csak úgy érnek valamit, ha azokat minél többen látják és megértik"

- mondta Görgényi Ernő polgármester.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

gyula

gyulai vár

fejlesztés

vr

modernizálás

kiállítás

történelem