Lenyűgöző fotók: ezért volt rózsaszín fényfestés több magyar városban

MTI   
  Megosztom
Lenyűgöző fotók: ezért volt rózsaszín fényfestés több magyar városban

Több olyan hazai településen tartották meg a Rózsaszín Fények éjszakáját, amelyet érint majd a Giro első három, magyarországi szakasza.

Rózsaszín fényekben tündököltek csütörtökön este Magyarország legszebb épületei abból az alkalomból, hogy aznaphoz képest pontosan 100 nap múlva, május 9-én rajtol el Budapesten az idei olasz kerékpáros körverseny, a Giro d'Italia.Több olyan hazai településen tartották meg a Rózsaszín Fények éjszakáját, amelyet érint majd a Giro első három, magyarországi szakasza.

A központi rendezvényt a prológ rajtjától nem messze, a Városligeti Műjégpályán tartották, ahol ezen az estén számos színes és zenés programmal, jégszobrászok műsorával, profi korcsolyás, jégtáncos és bringás bemutatókkal, sorversenyekkel népszerűsítették az eseményt. Hét óra előtt néhány perccel Sárfalvi Péter sportért felelős helyettes államtitkár, Nagy Zsigmond, a Nemzeti Sportügynökség ügyvezetője, valamint három olimpiai bajnok magyar sportoló, Kovács Ágnes, Liu Shaolin Sándor és Kovács István együtt nyomták meg a műjégpálya melletti színpadon a visszaszámlálást elindító gombot, és ezt követően rózsaszínben pompázott a Vajdahunyad vára.

Az olasz körverseny első három hazai szakasza összesen közel 70 településen halad majd végig, így az esemény megmutathatja Magyarország szépségeit, gyönyörű tájait a világnak.

Íme a látványos, csütörtök esti fényfestés fotókon:

Győr, 2020. január 30.
A rózsaszínnel kivilágított Jedlik Ányos híd Győrben 2020. január 30-án, száz nappal a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny magyarországi rajtja előtt. Az olasz körverseny első három szakaszát rendezik Magyarországon, a második etap befutója Győrben lesz.
MTI/Krizsán Csaba
A rózsaszínnel kivilágított Jedlik Ányos híd Győrben. A második etap befutója Győrben lesz. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Budapest, 2020. január 30.
Rózsaszín fénnyel világítják meg a budapesti Lánchidat 2020. január 30-án, száz nappal a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny magyarországi rajtja előtt. Az olasz körverseny első három szakaszát rendezik Magyarországon, az első etap egy 8,6 kilométeres budapesti időfutam lesz.
MTI/Koszticsák Szilárd
Rózsaszín fénnyel világították meg a budapesti Lánchidat is. Az első etap egy 8,6 kilométeres budapesti időfutam lesz. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Nagykanizsa, 2020. január 30.
Rózsaszín fénnyel megvilágított kilátó a nagykanizsai Csónakázó-tónál 2020. január 30-án, száz nappal a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny magyarországi rajtja előtt. Az olasz körverseny első három szakaszát rendezik Magyarországon, a harmadik etap befutója Nagykanizsán lesz.
MTI/Varga György
Rózsaszín fénnyel megvilágított kilátó a nagykanizsai Csónakázó-tónál. A harmadik etap befutója Nagykanizsán lesz. Fotó: MTI/Varga György

Címkép: MTI/Varga György

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

giro ditalia

kerékpározás

verseny

fényfestés

nagykanizsa

győr

székesfehérvár