Több mint édesség: ilyen lesz a nyolcadik Pécsi Csokoládé Karnevál

MTI   
  Megosztom
Több mint édesség: ilyen lesz a nyolcadik Pécsi Csokoládé Karnevál

Színes programokkal és természetesen rengeteg csokoládéval várja a látogatókat jövő hétvégén a nyolcadik Pécsi Csokoládé Karnevál.

A Zsolnay Kulturális Negyedben február 8-án és 9-én megvalósuló esemény húsz - nagyrészt ingyenes - programmal és az ország minden részéből érkező kézműves csokoládék vásárával várja az érdeklődőket. A rendezvényen a közönségnek bemutatkozó több mint egy tucat csokoládékészítő kínálatából megismerhetők, majd az ország és a világ csokoládéi és a csokoládékülönlegességek közül vásárolhatnak is az érdeklődők.

A szakmai programok során a csokoládékészítés technológiájának történetéről tart előadást Csiszár Katalin, a Rózsavölgyi Csokoládéműhely csokoládékészítője, de az érdeklődők megismerhetik a Szerencsi Csokoládégyártás 97 éves történetét, a 3D nyomtatás szerepét az élelmiszeriparban, csokoládépapírok világát és bepillanthatnak Venezuela, Brazília és Madagaszkár csokivilágába is.

A negyedben lévő Csoko-Láda Csokibolt tulajdonosa, a karnevál szervezője, Mosonyi Éva a csokoládé és a művészet kapcsolatába avatja be az érdeklődőket. Újdonságként pedig egy újabb élvezet is megjelenik: Most must címmel tart előadást Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó című magazin főszerkesztője. A gyerekekre is rengeteg program vár: csokis memória- és logikai játékokkal játszhatnak, megpakolhatják a csokirakodó kisvasutat, Total Art Egyesület pedig animációs játszóházzal várja a kicsiket Keltsük életre Gombóc Artúrt címmel.

A program talán leglátványosabb eseménye lesz, amikor a résztvevők szeme láttára egy három kilogrammos csokitömbből készítenek különleges pécsi motívumú csokiképeket helyi művészek. A rendezvények elkészült alkotásokat pedig később jótékony célra ajánlják fel.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

csokoládé

csokoládéfesztivál

pécs