Eljön a fánkimádók mennyországa: 3 napos fesztivált tartanak

MTI   
  Megosztom
Eljön a fánkimádók mennyországa: 3 napos fesztivált tartanak

A nagykanizsai Országos Farsangi Fánkfesztiválon idén új Guinness-rekordot is szeretnének felállítani. A belvárosi maskarás felvonulás mellett lesz fánksütő verseny is, amire a hazaiakon kívül szlovén, horvát és szerb csapatok is jelentkeztek már.

Háromnaposra bővül és új helyszínként Zalakaroson is lesznek programjai a minden évben több ezer látogatót vonzó nagykanizsai Országos Farsangi Fánkfesztiválnak, amelyen új Guinness-rekordot is szeretnének felállítani. A február 20-án kezdődő tizenkettedik fánkfesztivál főszervezője a nagykanizsai VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház.

A fő attrakciónak számító szombati programok között lesz a délelőtti belvárosi maskarás felvonulás, amit Cser György kisbíró vezet idén is, a kísérő programok pedig egész napos kikapcsolódást kínálnak a Kanizsa Plázában. Szombat délután tartják a fánksütő csapatok versenyét, illetve rekordkísérletre is készülnek.

A hagyományos fánksütő versenyre február 12-ig várnak még csapatokat. Eddig a hazaiakon kívül szlovén, horvát és szerb csapatok is jelentkeztek. Hagyományos, különleges, illetve különleges táplálkozási igényt kielégítő fánkokkal is versenyeznek, helyben készült vagy otthonról hozott változatokkal.

A farsangi élményekről szóló, a helyi Thúry György Múzeum gyűjteményét is gyarapító fotópályázatot hirdettek, amelyre február 12-ig lehet még jelentkezni, a legjobb alkotásokból pedig kiállítást rendeznek. Az ördög ünnepe címmel tudományos konferenciát is tartanak, amelyen négy dunántúli megye néprajzkutatói számolnak be arról, hogy miként változtak a farsangi hagyományok a 19. század óta.

Február 21-én, pénteken délután új helyszínként a fürdő "száraz és vizes" farsangi gyerekprogramokra vár közel 200 fiatalt, a családoknak pedig kedvezményes belépőt kínál. Mivel a fürdő az idei esztendőt a gyerekek évének szenteli, ez egyben a nyitóprogramja is az egész éves rendezvénysorozatnak.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fánkfesztivál

nagykanizsa

fánk

farsang

program

zalakaros