Ha szereted a művészetet, Tatabányán a helyed: izgalmas programok a fesztiválon

HelloVidék   
  Megosztom
Ha szereted a művészetet, Tatabányán a helyed: izgalmas programok a fesztiválon

Idén is rengeteg művészeti, szórakoztató programot felsorakoztatva robban be a Tavaszi Fesztivál márciusban Tatabányán. A rendezvény tartópilléreinek nevezhető, visszatérő helyi csoportok mellett ebben az évben is több országosan, határainkon túl is ismert előadó csatlakozik a március 20-án induló fesztiválhoz.

Ezúttal is sűrű és változatos programot kínál a Tatabányai Tavaszi Fesztivál az érdeklődőknek, ahol két hét leforgása alatt 24 páratlan élményt, különböző kulturális események sorát ígérik azoknak, akik felszállnak a "fesztivál járatra".

A zene, a tánc, az irodalom és a képzőművészet világába is elkalauzolnak, ahol neves művészek munkásságát megismerve tartalmas, színvonalas időtöltésre számíthatunk. Ízelítőként Szabó Balázs Bandája gondoskodik a rendezvény nyitányáról, majd a közös éneklésé lesz a főszerep az Agora nagytermében a kórusfesztiválon.

A hangszerek szerelmeseinek kedvezve, Fülei Balázs zongorán bűvöli el a közönséget, a vonós hangszerek mesteri megszólaltatásáért pedig a Hidas Quartett fiatal tagjai felelnek. A jazz muzsikáról a Tatabányai Black Diamond Big Band és vendégei, Pocsai Kriszta és Gyárfás István gondoskodnak, majd a Frenák Pál Társulat a táncművészet lenyűgöző, olykor zavarbaejtő nyelvén szól a nézőkhöz.

A Kortárs Galériába csábítja a vizuális élményre éhezőket a szentendrei Vajda Lajos Studió alkotóinak kiállítása. Az irodalmi szekcióban pedig Pajor Tamás lesz a Csendes Toll beszélgetőtársa. József Attila gondolatait tolmácsolja prózában és dalban Jordán Tamás és Sebő Ferenc, a múzeum pedig egy válogatással csatlakozik a programsorozathoz.

Visszatérő vendégek az Agorában a Snétberger Tehetségközpont tanítványai, akik 2020-ban a központi helyszín méltó zárásáért felelősek, a Földi Imre Sportcsarnokban pedig a Gyöngyhajú Lány című ExperiDance produkcióval búcsúzik a Tavaszi Fesztivál.

A szervezők kiemelték: a gyerekeket is izgalmas programok várják és az eddigiektől eltérően, idén nemcsak zenei program, hanem egy mesebalett is várja az ifjúságot.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

tatabánya

tavaszi fesztivál