Hihetetlenül aranyos kengurubébik születtek Nyíregyházán: megmutatták őket

MTI   
  Megosztom
Hihetetlenül aranyos kengurubébik születtek Nyíregyházán: megmutatták őket

Vörös óriás- és Bennett-kenguruk születtek a Nyíregyházi Állatparkban, már fotókon és videón is meg lehet őket nézni. Mutatjuk az elképesztően cuki felvételeket!

Vörös óriás- és Bennett-kenguruk születtek a Nyíregyházi Állatparkban, néhány kölyköt már láthatnak a kifutókban a látogatók.

az elmúlt időszakban pedig mindhárom ivarérett nősténynek született utóda - mondta el Révészné Petró Zsuzsa zoológiai osztályvezető.

A kölykök fejletlenül jönnek a világra, születésükről jó ideig az állatpark szakemberei sem tudtak. Születésük után a csupasz és vak, mindössze 0,75 grammos állatoknak csupán annyi ereje van, hogy bemásszanak anyjuk erszényébe, ahol a mellbimbóra tapadnak és hetven napig el sem eresztik. A biztonságot nyújtó erszényben kezdenek fejlődni és körülbelül százötven naposan dugják ki először fejüket, ekkor már sokkal jobban hasonlítanak a felnőtt egyedekre. Emiatt a maguk a gondozók sem tudják még, pontosan hány utód születhetett.

Lencsevégre kaptuk a világ legnagyobb erszényes állatának, a vörös óriáskengurunak az erszényből kikandikáló kölykét.

Közzétette: Nyíregyházi Állatpark – 2020. február 24., hétfő

A kölykök növekedésük alatt egy több időt töltenek az erszényen kívül, 240 naposan pedig végleg elhagyják azt, de még körülbelül három-négy hónapig visszajárnak anyatejet szopni. A szerencsésebb vendégek meg is pillanthatják a jelenleg öt-hat hónapos kölyköket, akik általában anyjuk erszényéből kikandikálva, vagy a legnagyobb már az erszénytől elbúcsúzva szemléli a külvilágot. A vörös óriáskenguru kölykök már most akkorák, mint a szomszédságukban élő Bennett-fajta kifejlett és ivarérett egyedei.

A Bennett-kenguruknál tíz ivarérett nősténynek lehetnek utódai, pontos számukat csak három-négy hét múlva lehet majd megállapítani. A vörös óriáskenguru a világ legnagyobb ma élő erszényes állata, tudományos neve vörös nagylábút jelent, mivel tekintélyes, hosszú hátsó láb jellemzi. Míg a nőstény mindössze 40 kilogrammos, a hím akár 90 kilogramm testtömegű is lehet, magassága elérheti a 170-180 centimétert. Tápláléka általában igen alacsony tápértékű fűfélékből áll, de cserjék leveleit is szívesen fogyasztja.

Az Ausztrália ikonikus állata belső, vízben szegény területein élő emlős - táplálékban gazdag időpontban - akár száz egyedből álló csoportokban is élhet, és képes akár óránkénti 50 kilométeres sebességgel ugrálni.

Címkép: Nyíregyházi Állatpark

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kenguru

nyíregyházi állatpark

állatkölykök

vörös óriáskenguru

bennett-kenguru