Ünnepeld a tavaszt: fesztiválozz Tatabányán

MTI   
  Megosztom
Ünnepeld a tavaszt: fesztiválozz Tatabányán

Komoly- és könnyűzenei produkciókat felvonultató, irodalmi és színházi élményeket kínáló tavaszi fesztivált rendeznek Tatabányán március 20. és április 4. között. A két hét alatt 24 programot láthatnak az érdeklődők - jelentették be a szervezők.

Szabó Balázs dalszerző-énekes, multiinstrumentalista zenész és egyedi hangzásvilágáról, összetéveszthetetlen karakteréről ismert együttese nyitja meg a fesztivált március 20-án. A következő napon rendezik a XI. Dallam Regionális Kórustalálkozót, mely nem verseny, de szakértő zsűri összegzi a hallottakat és díjazzák a legmagasabb színvonalú produkciókat.

Fülei Balázs fiatal zongoraművész ad koncertet március 23-án, hétfőn. A programban César Franck, Debussy, Liszt Ferenc és Ludwig van Beethoven művei szerepelnek. Pajor Tamással, az egykori Neurotic és Ámen együttesek frontemberével beszélgethetnek a Haladó magyar című új kötetéről az irodalomkedvelők március 24-én. Másnap a dzsessz kedvelőinek ad műsort a Tatabányai Black Diamond Big Band, vendégművészeik, Pocsai Kriszta és Gyárfás István.

Kubai, francia és magyar táncművészek lépnek színpadra Frenák Pál koreográfus Birdie című előadásában március 26-án, csütörtökön. A művet a repülés-motívumon túl Alan Parker Birdy című filmdrámája, William Wharton amerikai író 1978-as, azonos című regénye, valamint Raymond Depardon's San Clemente című dokumentumfilmje inspirálta. A produkció zenei anyaga a fiatal berlini zeneszerző, Norman Levy munkája. A társulatra jellemző elektroakusztikus zenei világ most klasszikus zenei etűdökkel ellenpontozódik, Kertész Endre csellójátékával a színpadon.

A Kortárs Galériában pénteken este nyílik meg a szentendrei Vajda Lajos Stúdió alkotóinak tárlata, a tatabányai múzeum pedig a gyűjtemény eddig nem látott darabjaiból álló válogatással csatlakozik a programsorozathoz.

Jordán Tamás és Sebő Ferenc március 29-én, vasárnap prózában és dalban szólaltatják meg József Attila gondolatait közös estjükön. Emellett Snétberger Ferenc és a Felsőörsön működő tehetségközpont diákjai és pedagógusai adnak közös koncertet, a Földi Imre Sportcsarnokban pedig a Gyöngyhajú lány balladája című musicalt mutatják be.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tavaszi fesztivál

tatabánya