Bejelentették: ezekben a színházakban beszüntetik az előadásokat

HelloVidék   
  Megosztom
Bejelentették: ezekben a színházakban beszüntetik az előadásokat

Veszélyhelyzetet hirdetett a magyar kormány az operatív törzs javaslatára március 11-én. Magyarországon a veszélyhelyzet, és az ezzel kapcsolatos intézkedések legkésőbb ma éjféltől lépnek hatályba, és visszavonásig lesznek érvényesek. Ezzel kapcsolatban arra voltunk kíváncsiak, hogy a vidéki színházak mit kommunikáltak már a történtekkel kapcsolatban.

A délután bejelentettek szerint a kormány megtiltja a 100 főnél nagyobb beltéri rendezvények megtartását - ez a munkahelyekre, bevásárlóközpontokra nem vonatkozik, viszont színházakra, mozikra, sporteseményekre igen, utóbbiak esetében zártkapus meccsek lehetnek. Az intézkedés ma éjféltől lép érvénybe. Éppen ezért most megnéztük, mit kommunikáltak a vidéki városok színházai a jelenlegi helyzettel kapcsolatban.

A debreceni Csokonai Színház a következőket írta:

Kedves Nézőink! A Kormány és az Operatív Törzs 2020. március 11-én 14 órakor tartott tájékoztatójának és a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatával mint Fenntartóval folytatott egyeztetéseknek megfelelően a Csokonai Színház a koronavírust megelőző óvintézkedésből AZONNALI HATÁLLYAL felfüggeszti a színházi előadások megtartását. A bérletes előadásokat egy későbbi időpontban – előzetes tájékoztatást követően – megtartjuk, a bérletszünetes előadásokra váltott jegyek Jegypénztárunkban visszaválthatóak. Az előadások felfüggesztésének pontos időtartamáról a Fenntartóval való későbbi egyeztetésnek megfelelően tájékoztatjuk Önöket. Megértésüket köszönjük!

- olvasható a színház weboldalán.

A Kecskeméti Katona Színház a következőket írta:

Rendkívüli jogrendet hirdetett, vészhelyzet elrendeléséről döntött március 11-én a kormány. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter által ismertetett javaslat szerint az operatív törzs a 100 főnél nagyobb beltéri és az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények betiltását rendelte el. Ennek eleget téve a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház 2020. március 12-től nem tartja meg előadásait egyik játszóhelyén sem. További tájékoztatásként az intézmény megerősítette: a rendelet és a külföldi egyetemek értesítését és kérelmét figyelembe véve (Babeş-Bolyai Tudományegyetem, Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, Újvidéki Művészeti Akadémia) a SZÍN-TÁR Fesztivált és a Húsvétoló rendezvényt is lemondja. A fenti intézkedés a rendelet visszavonásig marad érvényben. A jegyekkel és a bérletekkel kapcsolatos egyéb ügyintézéssel kapcsolatban a további kormányrendeletek függvényében születik majd döntés. A friss hírekkel és az intézményt érintő határozatokról folyamatos tájékoztatást adnak a színház felületein. A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház vezetése belátja az intézkedés fontosságát, bízik abban, hogy ezzel lelassítható a járvány terjedése. A teátrum a kormány döntésének eleget téve igyekszik minden tekintetben a legkörültekintőbben eljárni

- olvasható a színház oldalán.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

színház

előadás

koronavírus

operatív törzs

kormány

korlátozás

veszélyhelyzet