Bejelentették: ezekben a színházakban beszüntetik az előadásokat

HelloVidék   
  Megosztom
Bejelentették: ezekben a színházakban beszüntetik az előadásokat

Veszélyhelyzetet hirdetett a magyar kormány az operatív törzs javaslatára március 11-én. Magyarországon a veszélyhelyzet, és az ezzel kapcsolatos intézkedések legkésőbb ma éjféltől lépnek hatályba, és visszavonásig lesznek érvényesek. Ezzel kapcsolatban arra voltunk kíváncsiak, hogy a vidéki színházak mit kommunikáltak már a történtekkel kapcsolatban.

A délután bejelentettek szerint a kormány megtiltja a 100 főnél nagyobb beltéri rendezvények megtartását - ez a munkahelyekre, bevásárlóközpontokra nem vonatkozik, viszont színházakra, mozikra, sporteseményekre igen, utóbbiak esetében zártkapus meccsek lehetnek. Az intézkedés ma éjféltől lép érvénybe. Éppen ezért most megnéztük, mit kommunikáltak a vidéki városok színházai a jelenlegi helyzettel kapcsolatban.

A debreceni Csokonai Színház a következőket írta:

Kedves Nézőink! A Kormány és az Operatív Törzs 2020. március 11-én 14 órakor tartott tájékoztatójának és a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatával mint Fenntartóval folytatott egyeztetéseknek megfelelően a Csokonai Színház a koronavírust megelőző óvintézkedésből AZONNALI HATÁLLYAL felfüggeszti a színházi előadások megtartását. A bérletes előadásokat egy későbbi időpontban – előzetes tájékoztatást követően – megtartjuk, a bérletszünetes előadásokra váltott jegyek Jegypénztárunkban visszaválthatóak. Az előadások felfüggesztésének pontos időtartamáról a Fenntartóval való későbbi egyeztetésnek megfelelően tájékoztatjuk Önöket. Megértésüket köszönjük!

- olvasható a színház weboldalán.

A Kecskeméti Katona Színház a következőket írta:

Rendkívüli jogrendet hirdetett, vészhelyzet elrendeléséről döntött március 11-én a kormány. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter által ismertetett javaslat szerint az operatív törzs a 100 főnél nagyobb beltéri és az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények betiltását rendelte el. Ennek eleget téve a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház 2020. március 12-től nem tartja meg előadásait egyik játszóhelyén sem. További tájékoztatásként az intézmény megerősítette: a rendelet és a külföldi egyetemek értesítését és kérelmét figyelembe véve (Babeş-Bolyai Tudományegyetem, Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, Újvidéki Művészeti Akadémia) a SZÍN-TÁR Fesztivált és a Húsvétoló rendezvényt is lemondja. A fenti intézkedés a rendelet visszavonásig marad érvényben. A jegyekkel és a bérletekkel kapcsolatos egyéb ügyintézéssel kapcsolatban a további kormányrendeletek függvényében születik majd döntés. A friss hírekkel és az intézményt érintő határozatokról folyamatos tájékoztatást adnak a színház felületein. A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház vezetése belátja az intézkedés fontosságát, bízik abban, hogy ezzel lelassítható a járvány terjedése. A teátrum a kormány döntésének eleget téve igyekszik minden tekintetben a legkörültekintőbben eljárni

- olvasható a színház oldalán.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

színház

előadás

koronavírus

operatív törzs

kormány

korlátozás

veszélyhelyzet