Folyik a szervezés: egyelőre nem fújják le a legnagyobb nyári zenei fesztiválokat

HelloVidék   
  Megosztom
Folyik a szervezés: egyelőre nem fújják le a legnagyobb nyári zenei fesztiválokat

A Sziget Zrt. változatlanul szervezi a júliusi Volt, a Balaton Sound és az augusztusi Sziget fesztivált. A legnagyobb magyar fesztiválszervező irodánál abban bíznak a Népszava értesülése szerint, hogy a nyárra lecseng a pánik.

A Sziget Zrt. változatlanul szervezi a júliusi Volt, a Balaton Sound és az augusztusi Sziget fesztivált, írta meg a Népszava. Hivatalosan erről ugyan még nem tájékoztattak, de a lap úgy tudja, többeknek ezt írták magánlevélben érdeklődésre.

A kormány szerdán jelentette be, hogy az 500 fő feletti szabadtéri rendezvényeket is betiltják a koronavírus miatt bevezetett veszélyhelyzet részeként a 100 fő feletti beltériek mellett. A legnagyobb magyar fesztiválszervező irodánál abban bíznak a lap szerint, hogy a nyárra lecseng a pánik, így az eseményeket nem kell lefújni, nyilatkozni azonban nem akartak.

Gerendai Károly, a Sziget alapítója és kisebbségi részvényese azt mondta, a fesztiválszervezők és a vendéglátósok már most komoly veszteségeket könyvelnek el a helyzet miatt. A piaci szereplők vészforgatókönyveket készítenek és arra számítanak, hogy az intézkedések néhány hétig-hónapig maradnak hatályban.

Az első puhatolózó tárgyalások már meg is indultak a fellépések esetleges időbeli elcsúsztatásáról. A döntés a Sziget nagyobb rendezvényeit, így a július eleji Volt és Balaton Sound, valamint az augusztusi Sziget Fesztivált egyelőre nem érinti. A tervezett programok közül leginkább a május végi Gourmet és a júniusi a Gyereksziget lehet veszélyeztetettebb.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

fesztivál

fesztiválszezon

sziget zrt

sziget

volt

balaton sound