Folyik a szervezés: egyelőre nem fújják le a legnagyobb nyári zenei fesztiválokat

HelloVidék   
  Megosztom
Folyik a szervezés: egyelőre nem fújják le a legnagyobb nyári zenei fesztiválokat

A Sziget Zrt. változatlanul szervezi a júliusi Volt, a Balaton Sound és az augusztusi Sziget fesztivált. A legnagyobb magyar fesztiválszervező irodánál abban bíznak a Népszava értesülése szerint, hogy a nyárra lecseng a pánik.

A Sziget Zrt. változatlanul szervezi a júliusi Volt, a Balaton Sound és az augusztusi Sziget fesztivált, írta meg a Népszava. Hivatalosan erről ugyan még nem tájékoztattak, de a lap úgy tudja, többeknek ezt írták magánlevélben érdeklődésre.

A kormány szerdán jelentette be, hogy az 500 fő feletti szabadtéri rendezvényeket is betiltják a koronavírus miatt bevezetett veszélyhelyzet részeként a 100 fő feletti beltériek mellett. A legnagyobb magyar fesztiválszervező irodánál abban bíznak a lap szerint, hogy a nyárra lecseng a pánik, így az eseményeket nem kell lefújni, nyilatkozni azonban nem akartak.

Gerendai Károly, a Sziget alapítója és kisebbségi részvényese azt mondta, a fesztiválszervezők és a vendéglátósok már most komoly veszteségeket könyvelnek el a helyzet miatt. A piaci szereplők vészforgatókönyveket készítenek és arra számítanak, hogy az intézkedések néhány hétig-hónapig maradnak hatályban.

Az első puhatolózó tárgyalások már meg is indultak a fellépések esetleges időbeli elcsúsztatásáról. A döntés a Sziget nagyobb rendezvényeit, így a július eleji Volt és Balaton Sound, valamint az augusztusi Sziget Fesztivált egyelőre nem érinti. A tervezett programok közül leginkább a május végi Gourmet és a júniusi a Gyereksziget lehet veszélyeztetettebb.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

fesztivál

fesztiválszezon

sziget zrt

sziget

volt

balaton sound