Újabb aprósággal gyarapodott a Debreceni Állatkert: parlagi szamárcsikó született

MTI   
  Megosztom
Újabb aprósággal gyarapodott a Debreceni Állatkert: parlagi szamárcsikó született

Javában tart a tavaszi bébibumm a cívisvárosi intézményben, ahol nemrég egy fehér parlagi szamárcsődör jött a világra. A Feri névre keresztelt csacsi apja fehér szőrét és világoskék „csókaszemét” örökölte. Születésétől kezdve - sötét színváltozatú - anyja gondoskodását élvezi. A csikó szerencsére kifogástalan egészségnek örvend, idejét sok játékkal és napfürdőzéssel tölti.

A Debreceni Állatkert számára kiemelten fontos az őshonos állatfajok és fajták megőrzése, ezért hazánk egyetlen őshonos szamárfajtája, a parlagi szamár egészen az alapítás óta megtalálható a Nagyerdőn, ráadásul az elmúlt években új utódok születéséről is rendszeresen hírt adtak.

Reményeik szerint e nyugodt vérmérsékletű, ugyanakkor intelligens és jól tanítható állatokkal hamarosan testközelből is találkozhat a nagyközönség. Továbbá a kert újranyitását követően a megújult külsejű csacsifogatot is újra útjára indítják majd rendezvényeik alkalmával.

(Fotók: Debreceni Állatkert)

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE MOST 500 EZER FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 500 ezer forintot igényelnél, 36 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 10 058 forintos törlesztőrészlettel a CIB Bank nyújtja (THM 7,62 %), de nem sokkal marad el ettől az ERSTE Bank 11 591 forintos törlesztőt (THM 13,25 %) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

parlagi szamárcsikó

debrecen

debreceni állatkert

hajdú-bihar-megye