Újabb aprósággal gyarapodott a Debreceni Állatkert: parlagi szamárcsikó született

MTI   
  Megosztom
Újabb aprósággal gyarapodott a Debreceni Állatkert: parlagi szamárcsikó született

Javában tart a tavaszi bébibumm a cívisvárosi intézményben, ahol nemrég egy fehér parlagi szamárcsődör jött a világra. A Feri névre keresztelt csacsi apja fehér szőrét és világoskék „csókaszemét” örökölte. Születésétől kezdve - sötét színváltozatú - anyja gondoskodását élvezi. A csikó szerencsére kifogástalan egészségnek örvend, idejét sok játékkal és napfürdőzéssel tölti.

A Debreceni Állatkert számára kiemelten fontos az őshonos állatfajok és fajták megőrzése, ezért hazánk egyetlen őshonos szamárfajtája, a parlagi szamár egészen az alapítás óta megtalálható a Nagyerdőn, ráadásul az elmúlt években új utódok születéséről is rendszeresen hírt adtak.

Reményeik szerint e nyugodt vérmérsékletű, ugyanakkor intelligens és jól tanítható állatokkal hamarosan testközelből is találkozhat a nagyközönség. Továbbá a kert újranyitását követően a megújult külsejű csacsifogatot is újra útjára indítják majd rendezvényeik alkalmával.

(Fotók: Debreceni Állatkert)

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

parlagi szamárcsikó

debrecen

debreceni állatkert

hajdú-bihar-megye