Blogot indított a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum: bemutatják a járványok világát

MTI   
  Megosztom
Blogot indított a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum: bemutatják a járványok világát

A járványok világa címmel indított blogot a MNM - Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvár és Adattár.

A múzeum a járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel határozatlan ideig zárva tart, ezért munkatársai a virtuális térben veszik fel a kapcsolatot a látogatókkal, az intézmény honlapján elérhető szakmai blogon

- közölte az intézmény.

A napokban útjára indított blogon a múzeum munkatársainak írásait teszik közzé a járványok történetével, a ragályos betegségekkel, a velük szemben alkalmazott védekezési módokkal kapcsolatban, de megjelennek ott a gyűjtemény ritka, olykor meghökkentő tárgyai is.

A mostani helyzetben az életet gyökerestül felforgató problémák, kérdések, az egészségügyi felhívások és rendelkezések tartalmi elemeinek egy része már néhány évszázaddal korábban is jelen volt valamilyen formában az emberiség tudatában, a járványok kezelésében, az egészségügyi gyakorlatban - írták.

A folyamatosan frissülő blogon szombaton már nyolc bejegyzés olvasható, amelyek informatív történeteket tárnak az olvasók elé járványtörténeti témákban, például a halotti rítusokról, a feketehimlő első ellenszeréről és a kézmosás történetéről.

A blog készítői bejegyzéseikkel az online oktatási segédanyagok elkészítését is támogatják történelmi, orvostörténeti témában

- áll a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

járvány

semmelweis orvostörténeti múzeum

könyvár és adattár

blog

videó