Tavaszi baby boom: új lakóval bővült a Debreceni Állatkert

HelloVidék   
  Megosztom
Tavaszi baby boom: új lakóval bővült a Debreceni Állatkert

Az ideiglenes bezárás ellenére sem állt meg az élet a cívisvárosi intézményben, ahol a napokban házi kecske jött a világra. A kifogástalan étvágyú, életerős, de egyelőre anyja gondoskodását élvező kis gödölye vidáman ugrál és játszik a Vidámpark területén található tágas vadaskertben, amelyre az újranyitást követően a körülötte zakatoló Kisvasút ablakából is remek kilátás nyílik majd -olvasható a Debreceni Állatkert közleményében.

A legősibb haszonállatfajok közé tartozó házi kecskét (Capra hircus) nagyjából a juhval egy időben háziasították őket. Elsősorban húsáért és tejéért tartják, de szőrét, szarvát és bőrét is hasznosítják – a világ egyik legfinomabb fonala, a moher például az angórakecske szőréből készül.

Fotó: Debreceni Állatkert
Fotó: Debreceni Állatkert

A macska után a kecske a legönállóbb háziállat, ebből adódóan könnyen vissza is vadulhat, ha elszabadul. Ügyességüknek és kiváló egyensúlyérzéküknek köszönhetően a kecskék az egyedüli kérődzők, amelyek képesek fára mászni. A vadaskert és az állatsimogató népszerű lakóival, köztük az idén született, játékos gidákkal remélhetőleg hamarosan a nagyközönség is testközelből találkozhat.

Kiemelt kép: Debreceni Állatkert

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 1 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 093 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 7,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 20 126 forintos törlesztőt (THM 7,64%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

debrecen

debreceni állatkert

kecske

házikecske