Tavaszi baby boom: új lakóval bővült a Debreceni Állatkert

HelloVidék   
  Megosztom
Tavaszi baby boom: új lakóval bővült a Debreceni Állatkert

Az ideiglenes bezárás ellenére sem állt meg az élet a cívisvárosi intézményben, ahol a napokban házi kecske jött a világra. A kifogástalan étvágyú, életerős, de egyelőre anyja gondoskodását élvező kis gödölye vidáman ugrál és játszik a Vidámpark területén található tágas vadaskertben, amelyre az újranyitást követően a körülötte zakatoló Kisvasút ablakából is remek kilátás nyílik majd -olvasható a Debreceni Állatkert közleményében.

A legősibb haszonállatfajok közé tartozó házi kecskét (Capra hircus) nagyjából a juhval egy időben háziasították őket. Elsősorban húsáért és tejéért tartják, de szőrét, szarvát és bőrét is hasznosítják – a világ egyik legfinomabb fonala, a moher például az angórakecske szőréből készül.

Fotó: Debreceni Állatkert
Fotó: Debreceni Állatkert

A macska után a kecske a legönállóbb háziállat, ebből adódóan könnyen vissza is vadulhat, ha elszabadul. Ügyességüknek és kiváló egyensúlyérzéküknek köszönhetően a kecskék az egyedüli kérődzők, amelyek képesek fára mászni. A vadaskert és az állatsimogató népszerű lakóival, köztük az idén született, játékos gidákkal remélhetőleg hamarosan a nagyközönség is testközelből találkozhat.

Kiemelt kép: Debreceni Állatkert

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

debrecen

debreceni állatkert

kecske

házikecske