Most te is segíthetsz: nehéz helyzetbe került a Szegedi Vadaspark

HelloVidék   
  Megosztom
Most te is segíthetsz: nehéz helyzetbe került a Szegedi Vadaspark

Nehéz helyzetbe került a Szegedi Vadaspark, hiszen a be­vételtől elesik a járványügyi helyzet miatt. Az állatbarátok segítségét kérték: örökbefogadással vagy az adó egy százalékának felajánlásával tudják támogatni az állatok ellátását - írja a delmagyar.hu.

Nekünk vannak a legjobb lá­togatóink

– áll a vadaspark április 16-i közleményében, amiben megköszönik a sok segítséget, amit a támogatóktól kaptak. Azt, hogy mennyire támogató közeg veszi körül a vadasparkotjól bizonyítja az, hogy az elmúlt napokban ugyanis sok állatot örökbe fogadtak, több százezer forint értékben.

A tavalyi évben az örökbefogadásból befolyt összeg közel felét ajánlották már fel magánszemélyek, de egy cég is akad az örökbefogadók között.

Áprilisban eddig 467 százalékkal nőtt az örökbefogadások összege a tavalyi év azonos időszakához képest, és tavaly 10, idén 39 örökbefogadó jelentke­zett. 27 fajt választottak, a legnépszerűbb a jaguár. Zuri, a törpevíziló is jó helyen áll, és továbbra is szeretik a vö­­rös pandát és a pingvineket is

- számolt be róla a portál.

A Szegedi Va­­das­­parkban kétszáznyolc faj több mint ezerötszáz egyede él. Hatvankilenc fajt nemzetközi fajmentő tenyészprogram, törzskönyvi program keretén belül tartanak, számos közülük veszélyeztetett.

A költségeket az utóbbi években nagyrészt fedezték a látogatók belépőjegyei és a vállalkozások által fizetett bérleti díjak, valamint a saját vállalkozások – most azonban bevételek nélkül kell megoldani a feladatokat, fenntartani az állatkertet. A felajánlásokra tehát még nagyobb szükség van, mint általában, az örökbefogadás részleteiről az intézmény honlapján tájékozódhatnak

- hívta fel a figyelmet a lap.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szeged

szegedi vadaspark

vadaspark

segítség

örökbefogadás

adó