Szakmai segítség Debrecenből: különleges katalógust mutattak be a Föld napján

MTI   
  Megosztom
Szakmai segítség Debrecenből: különleges katalógust mutattak be a Föld napján

Az 50. Föld napján 30 fát - 22 kocsányos tölgyet és 8 platánt - ültettek el a nagyerdei Víztorony és a Nagyerdei Stadion körüli parkerdőrészben.

Balázs Ákos környezetvédelemért felelős alpolgármester felidézte, hogy a Nagyerdő egyik erdőrészletét 1939. október 10-én az első hazai természetvédelmi területként jegyezték be a magyar természetvédelmi törzskönyvbe, 1992-ben pedig az erdő teljes területére kiterjesztették a természetvédelmi oltalmat.

Az 50. Föld napján 30 fát - 22 kocsányos tölgyet és 8 platánt - ültettek el a nagyerdei Víztorony és a Nagyerdei Stadion körüli parkerdőrészben. A faültetés része annak a Debrecen, a mi kertünk elnevezésű mozgalom keretében egy éve meghirdetett programnak, amelynek során öt év alatt tízezer fát telepítenek Debrecenben

- emlékeztetett az alpolgármester, majd bejelentette: szerdától az interneten keresztül hozzáférhető a Debrecen főkertésze, Kuhn András által összeállított fakatalógus, amely azok számára nyújt szakmai alaposságú, ugyanakkor praktikus információkat, akik akár köz-, akár magánterületen kívánnak fát ültetni a városban.

Útjára indítanak egy videósorozatot is Természetfutár címmel, amellyel Debrecen hivatalos oldalán, ugyancsak szerdától találkozhatnak az érdeklődők.

A Nagyerdő élővilágát bemutató sorozat első része a mai napon elültetett egyik fafajról, a kocsányos tölgyről szól

- jelezte Balázs Ákos.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

föld napja

debrecen

nagyerdő

hajdú-bihar-megye

tölgy

kocsányos tölgy

platán