Így próbál túlélni a Tisza-tavi Ökocentrum: látogatóik segítségében bíznak

MTI   
  Megosztom
Így próbál túlélni a Tisza-tavi Ökocentrum: látogatóik segítségében bíznak

A magyar állatkertekhez hasonlóan március 16-án bezártak, nem fogadhatnak látogatókat. Így már több mint egy hónapja jegybevételek nélkül gondoskodnak a létesítmények fenntartásáról, az állatokról és élőhelyeik karbantartásáról.

Több hazai állatkerthez hasonlóan a Tisza-tavi Ökocentrum is támogatói jegyek kibocsátásával próbálja átvészelni a járványidőszakot, közölte a poroszlói létesítmény ügyvezető igazgatója csütörtökön. Kiss János tájékoztatása szerint a támogatói jegyek hétfőn kerültek forgalomba 5000, 3500 és 2000 forintos értékben.

A vásárlók azonban most nem csupán jogot szereznek Európa egyik legnagyobb édesvízi akváriumának meglátogatására, hanem jelentős támogatást is nyújtanak a komplexum működtetéséhez ebben a nehéz időszakban.

Az igazgató emlékeztetett: a magyar állatkertek - köztük a Tisza-tavi Ökocentrum is - március 16-án bezártak, nem fogadhatnak látogatókat. Így már több mint egy hónapja jegybevételek nélkül gondoskodnak a létesítmények fenntartásáról, az állatokról és élőhelyeik karbantartásáról. A szigorú takarékossági intézkedések bevezetésének köszönhetően a TTÖC jelenleg is megszokott, 30 fős dolgozói létszámával működik, ám a járvány elhúzódása esetén lehetetlen pénzügyi helyzetbe kerülhet. Ezt szeretnék elkerülni a támogatói jegyek értékesítésével.

Címkép: Wikipedia

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

tisza-tavi ökocentrum

válság

támogatói jegy