Újabb lakóval bővült a Nyíregyházi Állatpark: cuki fotókon az európai bölényborjú

MTI   
  Megosztom
Újabb lakóval bővült a Nyíregyházi Állatpark: cuki fotókon az európai bölényborjú

Európai bölényborjú született a Nyíregyházi Állatparkban. Ez önmagában is fantasztikus hír, hiszen az európai bölény a természetben kipusztult, az utolsó egyedet 1919. február 21-én egy vadorzó ölte meg Lengyelországban.

Egyhetes európai bölény-bikaborjú (Bison bonasus) anyjával tölti minden idejét a Nyíregyházi Állatpark kifutójában.

Nyíregyháza, 2020. május 18.
Egyhetes európai bölény-bikaborjú (Bison bonasus) anyjával a Nyíregyházi Állatpark kifutójában 2020. május 18-án. Az európai bölény a természetben kipusztult, az utolsó egyedet 1919. február 21-én egy vadorzó ölte meg Lengyelországban, a bialowiezai őserdőben. Az állatkertekben összesen 56 bölény maradt, és az összefogásuk eredményeként elkezdődött a bölények szaporítása és folyamatos visszatelepítése. Az Európai Fajmegőrzési Program keretében Nyíregyházán öt egyedet tartanak Európa legnagyobb testű szárazföldi emlőséből.
MTI/Balázs Attila
Fotó: MTI/Balázs Attila

Az európai bölény a természetben kipusztult, az utolsó egyedet 1919. február 21-én egy vadorzó ölte meg Lengyelországban, a bialowiezai őserdőben.

Nyíregyháza, 2020. május 18.
Egyhetes európai bölény-bikaborjú (Bison bonasus) a Nyíregyházi Állatpark kifutójában 2020. május 18-án. Az európai bölény a természetben kipusztult, az utolsó egyedet 1919. február 21-én egy vadorzó ölte meg Lengyelországban, a bialowiezai őserdőben. Az állatkertekben összesen 56 bölény maradt, és az összefogásuk eredményeként elkezdődött a bölények szaporítása és folyamatos visszatelepítése. Az Európai Fajmegőrzési Program keretében Nyíregyházán öt egyedet tartanak Európa legnagyobb testű szárazföldi emlőséből.
MTI/Balázs Attila
Fotó: MTI/Balázs Attila

Az állatkertekben összesen 56 bölény maradt, és az összefogásuk eredményeként elkezdődött a bölények szaporítása és folyamatos visszatelepítése. Az Európai Fajmegőrzési Program keretében Nyíregyházán öt egyedet tartanak Európa legnagyobb testű szárazföldi emlőséből.

(Kiemelt kép: MTI/Balázs Attila)

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bölény

európai bölény

bölényborjú

nyíregyháza

nyíregyházi állatpark

szabolcs-szatmár-bereg megye