Újabb lakóval bővült a Nyíregyházi Állatpark: cuki fotókon az európai bölényborjú

MTI   
  Megosztom
Újabb lakóval bővült a Nyíregyházi Állatpark: cuki fotókon az európai bölényborjú

Európai bölényborjú született a Nyíregyházi Állatparkban. Ez önmagában is fantasztikus hír, hiszen az európai bölény a természetben kipusztult, az utolsó egyedet 1919. február 21-én egy vadorzó ölte meg Lengyelországban.

Egyhetes európai bölény-bikaborjú (Bison bonasus) anyjával tölti minden idejét a Nyíregyházi Állatpark kifutójában.

Nyíregyháza, 2020. május 18.
Egyhetes európai bölény-bikaborjú (Bison bonasus) anyjával a Nyíregyházi Állatpark kifutójában 2020. május 18-án. Az európai bölény a természetben kipusztult, az utolsó egyedet 1919. február 21-én egy vadorzó ölte meg Lengyelországban, a bialowiezai őserdőben. Az állatkertekben összesen 56 bölény maradt, és az összefogásuk eredményeként elkezdődött a bölények szaporítása és folyamatos visszatelepítése. Az Európai Fajmegőrzési Program keretében Nyíregyházán öt egyedet tartanak Európa legnagyobb testű szárazföldi emlőséből.
MTI/Balázs Attila
Fotó: MTI/Balázs Attila

Az európai bölény a természetben kipusztult, az utolsó egyedet 1919. február 21-én egy vadorzó ölte meg Lengyelországban, a bialowiezai őserdőben.

Nyíregyháza, 2020. május 18.
Egyhetes európai bölény-bikaborjú (Bison bonasus) a Nyíregyházi Állatpark kifutójában 2020. május 18-án. Az európai bölény a természetben kipusztult, az utolsó egyedet 1919. február 21-én egy vadorzó ölte meg Lengyelországban, a bialowiezai őserdőben. Az állatkertekben összesen 56 bölény maradt, és az összefogásuk eredményeként elkezdődött a bölények szaporítása és folyamatos visszatelepítése. Az Európai Fajmegőrzési Program keretében Nyíregyházán öt egyedet tartanak Európa legnagyobb testű szárazföldi emlőséből.
MTI/Balázs Attila
Fotó: MTI/Balázs Attila

Az állatkertekben összesen 56 bölény maradt, és az összefogásuk eredményeként elkezdődött a bölények szaporítása és folyamatos visszatelepítése. Az Európai Fajmegőrzési Program keretében Nyíregyházán öt egyedet tartanak Európa legnagyobb testű szárazföldi emlőséből.

(Kiemelt kép: MTI/Balázs Attila)

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE MOST 500 EZER FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 500 ezer forintot igényelnél, 36 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 10 058 forintos törlesztőrészlettel a CIB Bank nyújtja (THM 7,62 %), de nem sokkal marad el ettől az ERSTE Bank 11 591 forintos törlesztőt (THM 13,25 %) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bölény

európai bölény

bölényborjú

nyíregyháza

nyíregyházi állatpark

szabolcs-szatmár-bereg megye