Már nem tilos a rendezvény: ezek a szórakozás feltételei

HelloVidék   
  Megosztom
Már nem tilos a rendezvény: ezek a szórakozás feltételei

Csütörtöktől megtartható a szabadtéri rendezvény és a helyszínén való tartózkodás megengedett, ha a rendezvény szervezője biztosítja a Magyar Közlönyben szerda éjjel meghatározott feltételeket - írja a 24.hu.

A portál információi szerint a Magyar Közlönyben szerdán éjjel megjelent kormányrendelet alapján a szabadtéri rendezvény csütörtöktől megtartható, a helyszínén való tartózkodás megengedett, ha a rendezvény szervezője biztosítja a meghatározott feltételeket.

A rendelet szerint a szabadtéri rendezvény az olyan rendezvény,

  • amely teljes időtartamában minden oldalról fallal körülhatárolt, fedett épületen kívül zajlik,
  • amely során a nézőket az időjárás viszontagságaitól sátorral védik (például cirkuszsátor),
  • amely a rendezvény céljából épített fallal körülhatárolt, fedetlen vagy részben fedett létesítményben zajlik (például stadion, uszoda, szabadtéri színpad, szabadtéri mozi).
  • valamint a sportrendezvény, a színházi előadás, a mozi, a cirkusz, a muzeális intézményen kívül rendezett képzőművészeti kiállítás, az irodalmi és könyvszakmai rendezvény, a közgyűjtemény, közművelődési intézmény illetve közösségi színtér által szervezett rendezvény.

A kormányrendelet szerint sportrendezvényeken a nézők a páholyok kivételével csak minden negyedik ülőhelyet foglalhatják el, két néző között három ülőhelyet üresen kell hagyni és a közvetlenül egymás mögötti ülőhelyeket nem foglalhatják el. A nézők kötelesek tartani a védőtávolságot a szabadtéri rendezvények alatt.

A sportrendezvényeken a nézők a páholyok kivételével minden negyedik ülőhelyet foglalhatják el, két néző között három ülőhelyet kell hagyni és a közvetlenül egymás mögötti helyeket sem foglalhatják el. A nézők kötelesek a kormányrendelet szerint a védőtávolságot tartani. Aki megszegi a védelmi intézkedéseket, a szervezőnek gondoskodnia kell a helyszínről történő eltávolításáról.

Kiderült az is, hogy tilos tartózkodni a nem zárt helyen tartott, zenés, táncos rendezvény helyszínén, így fesztiválon, könnyűzenei koncerten, táncházban, táncklubban, diszkóban, rockklubban, függetlenül annak nyilvánosságától.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

rendezvény

koronavírus

koronavírus-járvány