Már nem tilos a rendezvény: ezek a szórakozás feltételei

HelloVidék   
  Megosztom
Már nem tilos a rendezvény: ezek a szórakozás feltételei

Csütörtöktől megtartható a szabadtéri rendezvény és a helyszínén való tartózkodás megengedett, ha a rendezvény szervezője biztosítja a Magyar Közlönyben szerda éjjel meghatározott feltételeket - írja a 24.hu.

A portál információi szerint a Magyar Közlönyben szerdán éjjel megjelent kormányrendelet alapján a szabadtéri rendezvény csütörtöktől megtartható, a helyszínén való tartózkodás megengedett, ha a rendezvény szervezője biztosítja a meghatározott feltételeket.

A rendelet szerint a szabadtéri rendezvény az olyan rendezvény,

  • amely teljes időtartamában minden oldalról fallal körülhatárolt, fedett épületen kívül zajlik,
  • amely során a nézőket az időjárás viszontagságaitól sátorral védik (például cirkuszsátor),
  • amely a rendezvény céljából épített fallal körülhatárolt, fedetlen vagy részben fedett létesítményben zajlik (például stadion, uszoda, szabadtéri színpad, szabadtéri mozi).
  • valamint a sportrendezvény, a színházi előadás, a mozi, a cirkusz, a muzeális intézményen kívül rendezett képzőművészeti kiállítás, az irodalmi és könyvszakmai rendezvény, a közgyűjtemény, közművelődési intézmény illetve közösségi színtér által szervezett rendezvény.

A kormányrendelet szerint sportrendezvényeken a nézők a páholyok kivételével csak minden negyedik ülőhelyet foglalhatják el, két néző között három ülőhelyet üresen kell hagyni és a közvetlenül egymás mögötti ülőhelyeket nem foglalhatják el. A nézők kötelesek tartani a védőtávolságot a szabadtéri rendezvények alatt.

A sportrendezvényeken a nézők a páholyok kivételével minden negyedik ülőhelyet foglalhatják el, két néző között három ülőhelyet kell hagyni és a közvetlenül egymás mögötti helyeket sem foglalhatják el. A nézők kötelesek a kormányrendelet szerint a védőtávolságot tartani. Aki megszegi a védelmi intézkedéseket, a szervezőnek gondoskodnia kell a helyszínről történő eltávolításáról.

Kiderült az is, hogy tilos tartózkodni a nem zárt helyen tartott, zenés, táncos rendezvény helyszínén, így fesztiválon, könnyűzenei koncerten, táncházban, táncklubban, diszkóban, rockklubban, függetlenül annak nyilvánosságától.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

rendezvény

koronavírus

koronavírus-járvány