Új lakóval bővült a Debreceni Állatkert: jávorantilop bébi született

HelloVidék   
  Megosztom
Új lakóval bővült a Debreceni Állatkert: jávorantilop bébi született

Évről évre szépen gyarapodik a Debreceni Állatkert jávorantilop-csordája, ma csaknem napra pontosan egy évvel a tavalyi szaporulat bejelentése után újabb utód születéséről adtak hírt. A közel kéthetes üsző május 22-én jött a világra mintegy 9 hónapos vemhességet követően, az intézmény szerencsés látogatói pedig láthatták, ahogy nem sokkal később már lábra is áll. Jó egészségnek örvend, étvágya kitűnő, és játszani is nagyon szeret a tágas Afrika-panoráma kifutóban.

A tülkösszarvúak családjába tartozó jávorantilop (Taurotragus oryx) Afrika déli és keleti szavannáin őshonos. Termetben csak az óriás jávorantilop múlja felül, így ez a második legnagyobb ma élő antilopfaj; a kifejlett bikák akár a 180 cm-es marmagasságot és az egytonnás testtömeget is elérhetik.

Impozáns méretéhez tetszetős külső társul: homokszínű vagy vöröses szőrzetén a háttól a hasig fehér csíkok húzódnak, többszörösen csavart, egyenes szarva pedig gyakran meghaladja a félméteres hosszt. A fajt főként az élőhelyvesztés és a húsáért, bőréért és trófeájáért való orvvadászata fenyegeti, így szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) Vörös Listáján.

(Kiemelt kép: Debreceni Állatkert)

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

debrecen

debreceni állatkert

jávorantilop

hajdú-bihar-megye