Nem hétköznapi kiállítás, parkkal és piknikkosarakkal: ide érdemes lesz ellátogatni

MTI   
  Megosztom
Nem hétköznapi kiállítás, parkkal és piknikkosarakkal: ide érdemes lesz ellátogatni

Szabadidőközpontként születik újjá Keszthely határában a fenékpusztai majorság. A ménest és a lótartást bemutató kiállítást alakítanak ki, de készül piknikező rész is a parkban, a területen lévő kávézóban pedig piknikkosarakat is vásárolhatunk.

A Festeticsek egykori ménesét és a lótartást bemutató szabadidőközpontként születik újjá Keszthely határában a fenékpusztai majorság. A beruházásra 1,364 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a kastélymúzeum, amely a fenékpusztai majorság első fejlesztési ütemében a kiskastély földszintjén a ménest és a lótartást bemutató kiállítást alakít ki, az emeleten pedig múzeumpedagógiai foglalkoztatót hoz létre.

A felújítandó kancaistálló egyik részében a hagyományos lótartást mutatják be, a másikban többfunkciós közösségi teret működtetnek majd rendezvényekkel, időszaki kiállításokkal. Az épületegyüttes déli udvarában a Festeticsek korát megidéző piknikezőt és főúri szabadidőparkot alakítanak ki fényképész stúdióval. A majorság területén lévő kávézóban lehetőség lesz piknikkosarak vásárlására, a helyi termékeket pedig a látogató el is fogyaszthatja a parkban.

Kiemelt attrakciója lesz a majorságnak a menetrendszerűen induló, korhű postakocsijárat, ami a Festetics-kastély parkjából indulva a Fenyves allén keresztül érkezik a fenékpusztai méneshez. A beruházás várhatóan 2021 decemberére készül el.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

lovaglás

szabadidő

keszthely