Új lakóval bővült a Debreceni Állatkert: lámacsikók születtek

HelloVidék   
  Megosztom
Új lakóval bővült a Debreceni Állatkert: lámacsikók születtek

Mint arról már korábban hírt adtunk, a cívisvárosi intézmény lámái remekül érzik magukat a Nagyerdő fái alatt, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a februárban és áprilisban született csikók rövid időn belül két kis féltestvért is kaptak, miután május 29-én és június 1-én újabb egészséges utódok jöttek a világra. Érkezésükkel 10 egyedre nőtt a debreceni állatkert lámacsapata.

Amióta 2016-ban megérkezett a debreceni fehér kancákhoz Negro, a fekete csődör, már-már hagyomány, hogy tarka lámabébikkel találkozhatunk az ország első vidéki állatkertjében – ez pedig most sincs másképp, hiszen testvéreihez hasonlóan a kis kanca és a kis csődör is elöl fehér, hátul fekete.

Mivel a lámák egy hímből és annak nőstényeiből álló csapatokban élnek, a csikók ivarérésüket követően el fognak költözni, a nyár folyamán azonban még egészen biztosan testközelből találkozhatnak velük a látogatók. Dél-Amerika legnagyobb teveféléje, a vadon élő guanakóból háziasított láma immár világszerte népszerű haszonállat.

Fotó: Debreceni Állatkert
Fotó: Debreceni Állatkert

A megfelelő környezetben nevelkedett egyedek barátságosak és kíváncsiak, a közhiedelemmel ellentétben pedig csak fajtársaikat köpik le, és őket is főként dominanciaharcok során, így a Debreceni Állatkert békés és immár igen népes csapatától nincs miért tartani.

(Kiemelt kép: Debreceni Állatkert)

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

láma

debrecen

debreceni állatkert

nagyerdő