Tömegek érkezhetnek a balatoni strandra: óriási attrakcióval készülnek a nyárra

HelloVidék   
  Megosztom
Tömegek érkezhetnek a balatoni strandra: óriási attrakcióval készülnek a nyárra

Átadták a felújított balatoni strand csúszdáit. Január közepén nyújtött be pályázatot a balatonfűzfői önkormányzat a Balatoni vízicsúszdák fejlesztése című pályázatra, majd a munkák már áprilisban elkezdődtek - írja a Veol.

A portál szerint átadták a felújított balatoni strand csúszdáit, amelyhez a forrást a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. és a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. közösen meghirdetett nyertes pályázatból biztosították.

Január közepén nyújtött be pályázatot a balatonfűzfői önkormányzat a Balatoni vízicsúszdák fejlesztése című pályázatra, majd a munkák már áprilisban elkezdődtek.

A felújítás során többek között kicserélték a csúszdapályákat, a vízben lévő két tartópillért, újrafestették a pályatartó szerkezetet és a csúszda lépcsőházat, valamint napvédő tetőt helyeztek az indító állványra, hogy a kezelőszemélyzetnek árnyékot biztosítson. A csobbanó vízfelület köré új úszóstég került két fürdőlétrával és két billenőhíddal. A fejlesztéshez gépészeti beruházások is kapcsolódtak.

Az ünnepélyes átadáson Szanyi Szilvia polgármester megköszönte a kormány és Kontrát Károly országgyűlési képviselő segítségét, valamint a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatását. Magyar Márton, a Magyar Turisztikai Ügynökség projektfejlesztési igazgatóságának vezetője elmodta, hogy munkatársaik 2019 végén járták végig a balatoni csúszdákat, majd ezt követően hozták létre a felújításukat szolgáló pályázatot 700 millió forintos pályázati kerettel. A felhívásra hat pályázat érkezett, ezek közül az egyik a fűzfői.

Sokkal biztonságosabb, attraktívabb, a strandolók igényeit megfelelően kiszolgáló turisztikai termék született

– fogalmazott.

Kontrát Károly hozzáfűzte, hogy idén arra biztatjuk a honfitársainkat, hogy inkább itthon nyaraljanak, és ehhez a Balaton kiváló terepet nyújt. A városvezetés bízik benne, hogy ezzel a fejlesztéssel az eddiginél színvonalasabb szolgáltatást nyújthatnak a látogatóiknak, aminek révén a strand látogatottsága tovább emelkedhet.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

balaton

balatonfűzfő

csúszda

strand

strand fejlesztés

nyár