Őrületes tömeg volt hétvégén a Balatonon: megrohanták a turisták a magyar tengert

HelloVidék   
  Megosztom
Őrületes tömeg volt hétvégén a Balatonon: megrohanták a turisták a magyar tengert

Tömve volt a vízpart, és már pénteken délután érzékelhető volt az M7-es forgalmából, hogy rengetegen érkeztek az elmúlt hétvégére a Balatonhoz. A külföldiek száma nagyon visszaesett a járvány miatt.

Az első kánikulát hozó hétvégén megtelt a Balaton, zsúfoltak voltak a strandok és sorok kígyóztak a büfék előtt, írja a sonline.hu. Balatonboglár polgármestere, Mészáros Miklós szerint a balatoni vendéglátósok mind abban bíznak, hogy hasonlóan szárazabb és melegebb, igazi nyári napok jönnek, és folytatódhat a most megkezdődött fellendülés.

Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke azt nyilatkozta, sikeres hétvégén vannak túl a magyar tengernél. Az időjárás kegyes volt hozzájuk, az emberek már láthatóan alig foglalkoztak a vírussal. Bíznak benne, hogy ezután elindul az igazi főszezon, hiszen a hosszú évek tapasztalata szerint a június mindig gyengébb mutatókat hoz a Balatonnál. A változásnak a vendéglátósok is örülhettek, hiszen az ő forgalmuk is megugrott a hétvégén. Több étteremtulajdonos megjegyezte, hogy a tavalyi forgalomhoz viszonyítva ez még kevés, de a múlt hétvégéhez képest felfelé mutatnak a számok. A lap által megkérdezett vendéglátósok mind megjegyezték, hogy leginkább hazai vendégek voltak a hétvégén, a külföldi vendégek száma azonban komolyan visszaesett a járvány után.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

strand

nyaralás

program

turizmus