Őrületes tömeg volt hétvégén a Balatonon: megrohanták a turisták a magyar tengert

HelloVidék   
  Megosztom
Őrületes tömeg volt hétvégén a Balatonon: megrohanták a turisták a magyar tengert

Tömve volt a vízpart, és már pénteken délután érzékelhető volt az M7-es forgalmából, hogy rengetegen érkeztek az elmúlt hétvégére a Balatonhoz. A külföldiek száma nagyon visszaesett a járvány miatt.

Az első kánikulát hozó hétvégén megtelt a Balaton, zsúfoltak voltak a strandok és sorok kígyóztak a büfék előtt, írja a sonline.hu. Balatonboglár polgármestere, Mészáros Miklós szerint a balatoni vendéglátósok mind abban bíznak, hogy hasonlóan szárazabb és melegebb, igazi nyári napok jönnek, és folytatódhat a most megkezdődött fellendülés.

Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke azt nyilatkozta, sikeres hétvégén vannak túl a magyar tengernél. Az időjárás kegyes volt hozzájuk, az emberek már láthatóan alig foglalkoztak a vírussal. Bíznak benne, hogy ezután elindul az igazi főszezon, hiszen a hosszú évek tapasztalata szerint a június mindig gyengébb mutatókat hoz a Balatonnál. A változásnak a vendéglátósok is örülhettek, hiszen az ő forgalmuk is megugrott a hétvégén. Több étteremtulajdonos megjegyezte, hogy a tavalyi forgalomhoz viszonyítva ez még kevés, de a múlt hétvégéhez képest felfelé mutatnak a számok. A lap által megkérdezett vendéglátósok mind megjegyezték, hogy leginkább hazai vendégek voltak a hétvégén, a külföldi vendégek száma azonban komolyan visszaesett a járvány után.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

strand

nyaralás

program

turizmus