Baby boom a javából: jávorantilop született a Debreceni Állatkertben

HelloVidék   
  Megosztom
Baby boom a javából: jávorantilop született a Debreceni Állatkertben

Az idei nyár eddig különösen eseménydúsan telt az ország legnagyobb jávorantilop-csordájában, hiszen a május végén és június elején született debreceni borjak június 27-én újabb testvérkét kaptak. A szerencsés látogatók szeme láttára világra jött apróság neme egyelőre ismeretlen, mivel a csorda felnőtt tagjai körbeállva védik őt a gondozók jelenlétében. Mindazonáltal jó egészségnek és kifogástalan étvágynak örvend, idejének nagy részében pedig két pajtása társaságában játszik vagy épp megpihen az intézmény Afrika-panoráma kifutójában.

Az Afrika déli és keleti szavannáin őshonos jávorantilop (Taurotragus oryx) a második legnagyobb ma élő antilopfaj; egy kifejlett bika marmagassága akár a 180 cm-t, testtömege pedig az egy tonnát is elérheti. Az élőhelyvesztés és a húsáért, bőréért és trófeájáért való orvvadászat következtében a faj szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) fenyegetett fajokat tartalmazó Vörös Listáján.

Fotó: Debreceni Állatkert
Fotó: Debreceni Állatkert

A jávorantilop-csorda legifjabb tagját a július 10-én, 20:00 és 23:00 között megtartott Esti séta alkalmával is megtekintheti majd a nagyközönség. Az exkluzív program résztvevői a nyáreste varázsában kulisszák mögötti szakvezetésen fedezhetik majd fel a kert ezernyi titkát, és nyerhetnek bepillantást az állatok addig ismeretlen, esti életébe.

Jegyek limitált számban, csak elővételben kaphatók a készlet erejéig a tavalyhoz képest változatlan, fejenként 3800 Ft-os áron pénztáraikban, illetve foglalhatók telefonon a +36 52 310 065-ös telefonszámon.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

jávorantilop

antilop

debrecen

debreceni állatkert

állatkert

jávorantilop borjú

borjú