A női vitorlázó közösséget támogatják a Balatonnál: a Kékszalagon is esélyesek lehetnek a dobogóra

MTI   
  Megosztom
A női vitorlázó közösséget támogatják a Balatonnál: a Kékszalagon is esélyesek lehetnek a dobogóra

Egész nyáron át tartó programsorozattal népszerűsíti a vitorlázást a nők körében a Women On Water (WOW) Hungary. Elsődleges célja, hogy közösséget építsen a hazai vitorlázó nők számára, segítse őket a vitorlázó tudásuk fejlesztésében.

Egész nyáron át tartó programsorozattal népszerűsíti a vitorlázást a nők körében a Women On Water (WOW) Hungary. A magyar női vitorlázó közösséget tömörítő szervezet támogatásával indul az 52. Kékszalagon az akár a dobogóra is esélyes The Red Extreme 40 katamarán. A hajó kormányosa Virág Flóra ifjúsági világbajnoki hatodik helyezett lesz.

Az egész szezon alatt tréningek, előadások, díjak és elismerések, játékok várják a vitorlázást és a hajózást kedvelőket a WOW NYÁR 2020 program keretében.

A szervezet egyik legfontosabb projektje idén a július 30-án rajtoló Kékszalagon lesz, ahol egy csúcstechnológiát képviselő katamaránt női vitorlázó irányít. Virág Flóra rutinos Kékszalag-versenyzőnek számít: 2017-ben a 49. tókerülőn a legjobb női kormányosként futott be az összetett 27. helyén egy 20 lábas katamaránnal.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

balaton

program

vitorlás

turizmus

sport