Milliárdos gigaberuházásra készülnek Tiszafüreden: ez vár a szabadstrandra

MTI   
  Megosztom
Milliárdos gigaberuházásra készülnek Tiszafüreden: ez vár a szabadstrandra

Több mint félmilliárd forintból korszerűsítik a szabadstrandot és környékét a Tisza-tó fővárosának nevezett Tiszafüreden, a tervek szerint a beruházás idén őszre elkészül - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település alpolgármestere.

Virág Tibor kiemelte, a fejlesztésektől függetlenül a szabadstrand üzemel, várják a látogatókat.

A három projektből egy már megvalósult. A Magyar Turisztikai Ügynökség 100 millió forintos támogatásának köszönhetően moduláris stégrendszerrel, multifunkciós sportpályával, fitneszparkkal bővült a szabadstrand, ahol két motoros mentőcsónak is üzemel

- számolt be a tervekről.

A Terület-és településfejlesztési operatív program (Top) pályázatán nyert 400 millió forintból folyamatban levő egyéb fejlesztések a tervek szerint őszre készülnek el. Ebből a forrásból fogadóépületet építenek, ahol öltözők, mosdók, baba-mama szoba, elsősegélynyújtó hely és értékmegőrző lesz majd. Emellett homokfoci - és strandröplabda aréna épül lelátóval, ehhez is tartozik majd egy épület öltözővel, vizesblokkokkal és napozóterasszal. Továbbá a szabadstrandi büfék elé egységes, fedett teraszrendszer épül, valamint játszóteret alakítanak ki és parkosítanak is.

A harmadik, a Magyar Turisztikai Ügynökség 15 millió forintos támogatásából megvalósuló projekt során kizárólag gyermekes családok számára fenntartott mosdót, öltözőkabinokat alakítanak ki

- tájékoztatott, majd hozzátette, iden Tiszafüreden kívül még négy Tisza-tavi településen - Abádszalókon, Kiskörén, Sarudon valamint Tiszanánán - vannak folyamatban strandfejlesztések.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tiszafüred

tisza-tó

beruházás

beruházások

szabadstrand

korszerűsítés

jász-nagykun szolnok megye