Elmaradhat a népszerű nyári rendezvény: a szervezők még bizakodnak

HelloVidék   
  Megosztom
Elmaradhat a népszerű nyári rendezvény: a szervezők még bizakodnak

Palkovics László elmondta, hogy a koronavírus-járvány várható második hulláma miatt lehet, hogy nem enyhítenek az 500 főnél nagyobb tömegrendezvényekre vonatkozó korlátozásokon, ami több nagyobb rendezvényt és népszerű fesztivált is érinthet. Miklósvölgyi Péter, a debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője bizakodik, hogy megtarthatják az augusztusra beharangozott rendezvényt Debrecenben - írja a Haon.

A portál információi szerint Miklósvölgyi Péter, a debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője bizakodik, hogy megtarthatják az augusztusra beharangozott rendezvényt Debrecenben. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hétfőn adott interjújában arról is beszélt, hogy a koronavírus-járvány várható második hulláma miatt lehet, hogy nem enyhítenek az 500 főnél nagyobb tömegrendezvényekre vonatkozó korlátozásokon, ezért a helyi megyei portál a népszerű rendezvény, a Campus Eleven kapcsán kérdezte Miklósvölgyi Pétert.

Várjuk a döntést, hiszen órák számíthatnak, hogy milyen szükséges lépéseket tesz meg a kormány. Már több portál is lehozta, hogy elmaradnak a fesztiválok, mi még bizakodunk. Mi továbbra is úgy készülünk, hogy lesz, de ha a helyzet úgy hozza, hogy mégse, azt elfogadjuk. Ez hatalmas csalódás lenne, hiszen hónapok óta erre készülünk, már a B forgatókönyvnél járunk, de C forgatókönyvünk hiába is lenne. Ha az 500 fő feletti rendezvényeket nem engedik megtartani, akkor nincs miről beszélni. Tudomásul kell venni, hogy ennek a helyzetnek a szorításában vagyunk. Mi is felelősnek érezzük magunkat azért, hogy ne legyen egy fesztiválon olyan nyomás, hogy minket tekintsenek bárminek az okáért. Azt gondolom, ha Magyarországon a számok nem növekednek, és a határzárásokra is kiemelt figyelmet fordítanak, augusztus 19-ig még van idő. Addig öt hét még hátravan, mi bizakodunk benne, hogy megrendezhetjük a Campus Elevent

- fogalmazott.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék